Buna ziua,
Am o problema care ar putea ajunge in instanta si as vrea sa stiu care ar fi procedurile, ce vicii pot exista, ce sanse de castig exista:
Acum aproximatv doua saptamani masina proprietate personala asigurata doar RCA, condusa in acel moment de altcineva, a fost avariata in proportie de 80% (probabil dauna totala daca ar fi fost asigurata CASCO). Motivul invocat pentru care s-a produs accidentul este ca a fost o pata de ulei pe sosea, a pierdut controlul volanului, a intrat in sant si s-a rasturnat. Intr-adevar nu avea viteza si in procesul verbal este mentionata pata de combustibil de pe carosabil. Mentionez ca si eu am fost in masina in acel moment.
Masina a fost achizitionata cu doar o saptamana inainte (second hand, 22.000 km, revizie si ITP la zi) si vreau sa imi recuperez dauna, cel putin in proportie de 80%. Cel ce a condus sustine ca nu este vina lui si ca nu imi da decat o foarte mica parte - cu care as acoperi doar transportul epavei.
In cazul in care nu ma inteleg pentru recuperarea daunei, care ar fi caile legale ?
Existenta petei de ulei pe carosabil este putin probabil sa determine pierderea controlului volanului fara o actiune a conducatorului auto (franare, virare, etc.). In conditiile necunoasterii tuturor elementelor nu se poate stabili cauzele accidentului. Daca considerati util, reveniti cu detalii.
Dupa ce am parcurs toate postarile, n-am reusit sa deslusesc mobilul viitoarei actiuni in judecata:(
Poate sunt rigid in judecata dar nu intrevad decat:
Varianta 1: proprietarul, rapit de sofer impreuna cu masina, urmarit de politie, pierde controlul si avariaza masina, normal se ridica pretentii in instanta;
Varianta 2: proprietarul, fiind criticat pentru modul in care conduce, preda volanul criticului ca sa-i demonstreza contrariul si avand satisfactia accidentului produs de acesta, il pedepseste prin recuperarea pagubei produse;
Varianta 3 : Urmare unei discutii aprinse dupa accident, cu acuze evidente, proprietarul vrea sa pedepseasca exemplar pe cel care nu a recunoscut neindemanarea , dand vina pe uleiul din drum;
Varianta 4:Soferul a vrut sa se sinucida, nu i-a reusit, a fost desconspirat si trebuie sa plateasca....:-/
Nu pot sa inteleg logica recuperarii unei daune de la persoana care nu imi pare ca a produs accidentul intentionat ???
Daca se recunoaste inclusiv de reclamant ca uleiul din sosea este motivul (plauzibil) real, desi nu se stie cine a produs deversarea (nu putea fi decat un accident anterior, i care se puteau lua masuri macar de atentionare), de ce se intentioneaza un proces impotriva celui cu ghinion?
Imi scapa mie ceva?
Accident
virgilferar
Buna ziua , ma numesc Ferar Virgil ,sunt din Brasov si am o nedumerire mai degraba o problema.
Anul trecut am fost accidentat de o masina pe trecerea de ... (vezi toată discuția)
Cand sa procedam?
catalinna
In data de 9.01.2010 am avut un accident rutier(am intrat intr-un copac). In masina au fost 4 persoane, eu cu parintii si prietenul meu. Sofer a fost prietenul ... (vezi toată discuția)