avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... EOS KSI - BIROUL DE CREDIT --RESTRICTIONAT SA NU MAI ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

EOS KSI - BIROUL DE CREDIT --RESTRICTIONAT SA NU MAI POT LUA CREDIT?

As avea niste intrebari daca ma poate ajuta cineva....
Pe numele tatalui meu am primit o instiintare de la EOS KSI ca trebuie sa platesc o factura din 2004 in valoare,cu tot cu penalizari de 250 lei.Stiu ca firma EOS KSI nu ma mai poate obliga sa platesc datoria fiindca sa prescris, insa vreau sa stiu daca acestia pot sa de stire Biroului de Credit si sa nu mai poata pupa tata credit,daca platesc datoria sunt sters?
A doua problema,oarecum asemanatoare...pe numele meu am doua facturi neplatite,una la Orange in valoare de 340 lei cu tot cu penalizari de 6 luni, si una de 1 an la Cosmote in valoare de 1000 lei cu tot cu penalizari.La ambele am primit de la EOS KSI instiintare de plata.Daca platesc datoriile am sanse sa nu figurez in Biroul de Credit.Am inteles ca de la 1 septembrie o sa fie limitat acesul la credit datoria acestor facturi la telefonia mobila pe o perioada de 5 ani.E adevarat?Mai am o nelamurire....e legal ca firma EOS KSI sau Orange,Vodafone,Cosmote sa ofere aceste informatii Biroului de Credit,tinand cont ca in contract nu se stipuleaza asa ceva?
Ma multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: andabej , utilizator 14:05, 1 Septembrie 2008
Din pacate ne inversunam inutil pe teorie. Iar in Romania, teoria e departe de practica. Eu am lucrat in sistem si stiu care era procedura practica.
Scuze pentru neostoita curiozitate, dar despre care sistem e vorba? Fost angajat la Biroul de Credit?:O
In cele din urma practica tot legislatiei trebuie sa i se conformeze.
Eu am raspuns la intrebarea initiatorului subiectului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu societate de recuperari creante ione_la ione_la Am facut acu vreo 5 ani cred un abonament la orange pe numele mamei,am tinut abonamentul mai bine de un an si dupa ce am intrat in imposibiltate de plata nu am ... (vezi toată discuția)
recuperare creanta comerciala Badger Badger Am primit zilele trecute in posta o notificare de la EOS KSI ca inregistrez la ei o datorie de 200 RON consecinta a nerespectarii ctr incheiat cu Orange, ... (vezi toată discuția)
Contract telefonie mobila otto2007 otto2007 Buna ziua, eu cu fiul meu avem o Intreprindere familiala. In 2009 fiul meu a incheiat pe acea intreprindere un contract de telefonie mobila cu firma Cosmote. A ... (vezi toată discuția)