avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul pentru cresterea copilului

Buna ziua,
Mi as interesa daca un barbat, care deja a beneficiat odata concediul de cresterea copiilor, iar dupa trei luna de zile (cand si a murit copilul) s-a intors in munca, va mai pute beneficia odata concediul de cresterea a copiilulor in cazul in care sotia sa n-a lucrat nici odata ca angajata? Sau egxista vreun lege scris pentru cazul asta? Sau unde pot informa in legatura de acest caz?
Cel mai recent răspuns: cucu_bau , utilizator 09:28, 15 August 2011
Tatal poate ramane in concediu pariental.
Roman Istvan:
Da, tatal copilului poate intra iar in CCC pentru al doua oara pentru ca perioada in care a fost in CCC1 este perioada asimilata celei de ontinere de venituri profesionale impozabile.

cucu_bau:
1. Nu exista "concediu pariental".
2. Exista "concediu paternal" care este altceva: e vorba de cele 5 zile libere platite care se acorda tatalui atunci cand i se naste un copil (v. legea 2010/1999).
3. In CCC pana la 2 ani poate intra fie mama fie tatal si se numeste la fel.
ok, lamuriti-ma va rog domnule tudorvaleriu, daca tatal sta 2 ani de zile cu copilul se numeste concesiu post natal? eu zic ca NU, se numeste concediu paternal (aici aveti dreptate, nu se zice pariental ci paternal) stima.
Nu primeste denumirea dupa cine il ia, ci dupa motiv/scop: concediu de crestere a copilului ;)
Concediul paternal este absolut diferit de CCC, si nici maternal nu e :))
Ultima modificare: Duminică, 14 August 2011
elena138, utilizator
1. Indiferent cine sta acasa cu copilul pana implineste varsta de 2 ani este vorba de concediu pentru cresterea copilului (CCC).
2. Concediul de maternitate (cele 126 de zile) este format din concediu prenatal = sarcina si concediu postnatal = lauzie). Acest concediu se acorda numai mamei.
3. Concediul paternal este prevazut in Legea 2010/1999 si este format din 5 zile libere platite acordate tatalui caruia i se naste un copil.
Ultima modificare: Duminică, 14 August 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Concediu paternal eujad eujad un salariat caruia i-a nascut sotia vrea sa intre in concediu paternal. Cu ce data poate intra?se inscriu in carnet suspendarea celor 5 zile pe care le-a ... (vezi toată discuția)
Viitor tatic analici analici Buna ziua Sotia mea este insarcinata,dupa nastere ea doreste ca dupa trei luni sa revina la serviciu si sa preiau eu sarcina de a sta acasa cu copilul ... (vezi toată discuția)
Concediu paternal înaintea concediului pentru cresterea copilului Marta0000 Marta0000 Bună Sotul meu va intra in concediu pentru cresterea copilului din ziua cand se va naste micutul, eu nefiind angajată. Intrebarea mea este în ce masura ... (vezi toată discuția)