Deoarece am niste probleme legate de sanatate, as dori sa-mi dau demisia fara a mai fi obligata sa vin de a doua zi la servici. In cazul ca mi se va aproba cererea de demisie din acordul ambelor parti dar cu conditia de a efectua cele 15 zile de preaviz pe care eu nu pot sa le mai efectuez, ce repercursiuni pot suferi in cazul in care eu nu ma mai prezint la servici pentru efectuarea celor 15 zile?
Va multumesc anticipat!
Intrebarea dvs. contine numai supozitii. Ar fi bine daca ati discuta cu angajatorul sa-i spuneti propunerea dvs. si el s-ar putea sa fie de acord. Presupuneti ce s-ar putea intampla fara sa stiti si punctul de vedere al angajatorului.
Dupa ce discutati cu el, in functie de rezultat, cereti si consultanta pe speta in cauza.
Buna ziua.Ce fel de dovezi ar trebui sa aduc si cui anume ca sa pot pleca din firma fara efectuarea preavizului deoarece am citit in codul muncii la demisie urmatorul aliniat si citez "Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca".Va multumesc
Nu trebuie sa prezentati dovezi cuiva .. de exemplu, neplata salariului , neplata contributiilor datorate bugetului de stat , nerespectarea prevederilor legale privind munca suplimentara etc. sunt situatii in care angajatul poate demisiona fara preaviz.