avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Actiune in contencios administrativ
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Actiune in contencios administrativ

am depus o cerere de chemare in judecata (in numele unui prieten plecat in afara) pt a obliga serviciul de inmatriculari la inmatricularea unui autovehicul fara a plati taxa de prima inmatriculare, asta dupa procedura prealabila. am facut acelasi lucru pt fratele sau si am castigat deja. dar in legatura cu primul caz, dupa primul termen am citit pe internet solutia data: "Amână cauza şi acordă termen pentru a se emite adresă către reclamant să-şi clarifice acţiunea, respectiv obligarea pârâtei la înmatricularea autoturismului, care diferă de actele depuse la dosarul cauzei". nu inteleg nimic, nu inteleg ce vrea sa zica instanta. oare unde am gresit?!!! Bun, sa zicem ca o sa primesc acasa o hartie care ar fi mai explicita cu ce s-a gresit, in acest caz cum fac sa aduc completari la dosarul in cauza neavand nicio calitate in acest proces (dosar)? or sa ma lase cei de la dosare de acolo sa cer dosarul? daca spun ca vrea sa dau de ex. aceste hartii in completare la dosarul cu nr.xxx or sa accepte? care ar fi solutia? poate o procura facuta de el acolo in strainatate prin care ma imputerniceste pe mine sa il reprezint si eu sa o traduc aici in tara ar fi de ceva ajutor?. va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 04:12, 21 August 2011
Pentru a depune acte in numele reclamantului , trebuie sa aveti o procura din partea acestuia ...sau .... le puteti depune printr-o scrisoare recomandata cu confirmare de primire.
cu scisoarea recomandata e super ideea,sper sa fie nevoie doar de trimis niste acte in plus. dar in cazul in care va trebui sa iau acte de la dosar (deoarece in unul din exemplare am depus din greseala si originalele) imi va trebui spuneti dvs o imputernicire. acesta trebuie sa aiba vreo forma anume? si e valabila asa trisa de el din strainatate sau trebuie tradusa si legalizata in tara la noi?
Obiectul actiunii trebuie sa fie obligarea paratei la inmatricularea autoturismului fara plata taxei de prima inmatriculare ... in acest sens, trebuia depusa copia raspunsului dat de catre institutia respectiva prin care va comunica refuzul acesteia de a inmatricula masina fara plata acelei taxe.

Daca prietenul dvs merge la Consulatul Romaniei din acea tara nu mai trebuie tradusa procura respectiva ... cei de la Consulat stiu cum sa intocmeasca procura respectiva...

Daca mergeti pe varianta cu posta la expeditor treceti adresa prietenului dvs ....
va trebuie o procura judiciara din partea prietenului dvs. si avand calitatea de mandatar puteti face cerere precizatoare si sa o depuneti la dosarul cauzei.
Instanta a pus in vedere reclamantului sa-si precizeze actiunea, banuiesc eu. Pe site au scris o aiureala, trebuie sa vedeti dosarul in arhiva instantei si sa cititi incheierea de sedinta.

La urmatorul termen o sa suspende cauza, potrivit art. 155 ind. 1 Cod procedura civila, daca reclamantul nu-si indeplineste obligatiile stabilite de instanta in sarcina sa.
Ultima modificare: Duminică, 21 August 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura divort VALENTINA3 VALENTINA3 Buna ziua tuturor !!!!!!As avea o intrebare ... Procura speciala data de reclamant unui avocat pentru a-l reprezenta intr-un proces de divort, pentru motiv ... (vezi toată discuția)
Actul de vânzare-cumpãrare silvestrupatrascu silvestrupatrascu Se poate încheia un act de vânzare-cumpărare a unei mașini dacă vânzătorul nu este de față la notariat (este în străinătate) însă este de ... (vezi toată discuția)
un avocat,poate reprezenta o persoana plecata instrainatate,intr-un proces de divort? mihai251979 mihai251979 Buna seara! Sotul, sorei mele a inaintat cerere de divort.A primit 2 citatii acasa ,urmatoarea infatisare urmand sa aiba loc in data de 27.02.2012.Sora mea ... (vezi toată discuția)