avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... obtinere fonduri europene pt o clinica medicala
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

obtinere fonduri europene pt o clinica medicala

Buna ziua,

sunt medic specialist oftalmolog (34ani) momentan profesez in Franta insa sunt interesata de obtinerea unor fonduri europene pt realizarea unei clinici oftalmologice in Romania.Din cate am inteles de pe diverse forumuri cu o tematica asemanatoare m-as incadra pt accesarea de fonduri in mediul rural.Intrebarea mea e urmatoarea: e obligatoriu sa profesez in prealabil in Romania (sub forma unui cabinet propriu/PFA/salariata) sau pot demara initierea unui proiect pe baza experientei din strainatate?Va multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 August 2011
droftalmolog, utilizator
Cel mai recent răspuns: luisa_toma , utilizator 23:07, 19 August 2011
Se pot accesa fonduri nerambursabile europene doar pentru o clinica privata, un srl cu acest obiect de activitate, ca microintreprindere sau intreprindere mica( de la 10 salariati in sus).Problema este ca acest srl trebuie sa aiba macar 2 ani de activitate pe plus,cu profit.
In cazul in care depuneti dosar pentru SRL-D unde primiti 10000 euro, trebuie sa infiintati srl-d pana la implinirea 35 de ani.Bineinteles ca sunt multe alte conditii pe care trebuie sa le indepliniti.Conditia cu profesarea specialitatii dvs pe teritoriul Romaniei, nu cred ca exista.
In mediul rural, prin masura 312 este obligatoriu ca medicul uman cu drept de liberă practică care este organizat şi funcţioneză în cadrul unui cabinet medical individual în conformitate cu Ordonanţa Guvernului nr 124/1998 privind organizarea şi funcţionarea cabinetelor medicale. Având în vedere condiţiile de autorizare ca şi cabinet medical veterinar individual/cabinet medical individual, aceştia pot solicita fonduri doar pentru investiţii de modernizare
Mentionez ca am lucrat in perioda 2006-2009 ca si PF ,activitate pe care am intrerupt-o la plecarea in strainatate.Apreciati ca e posibila accesarea de fonduri nerambursabile in mod START -UP (forma de activitate nou infiintata)? In cazul in care detin un teren in mediul rural si fac dovada ca pot ridica din resurse proprii o cladire as putea face un proiect fiabil?Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 16 August 2011
droftalmolog, utilizator
Va recomand sa luati legatura cu organismul teritorial pentru imm din orasul resedinta din judetul dvs,otimmc, ei va pot da lamuriri complete privind programul START.Mentionz ca finantarea prin acest program este in limita fondurilor.Puteti citi detalii si pe site-ul agentiei pt implementarea proiectelor si programelor pentru imm, aippimm.
Am lucrat la o clinica din Brasov, care a luat bani nerambursabili, pentru aparate medicale. Totul a durat aproximativ 2 ani. Firma la care am lucrat a avut multe cheltuieli pana a primit banii. A apelat la o firma din Alba, pentru a obtine banii. Au cerut foarte multe detalii despre firma, si despre firmele de la care urma sa achizitioneze aparatele medicale. De fiecare data cand urca cursul la euro sau cobora, se schimbau cate ceva in proiect. Este un drum foarte lung si plin cu stres pana puteti obtine banii. Dar se merita. Multa bafta!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fonduri europene pentru modernizarea clinicii dentare dendy_23mai dendy_23mai buna seara.sunt studenta in anul vi la medicina dentara la fel si sotul meu.avem o clinica dentara srl din 2007 cumnata mea fiind medic stomatolog de 10 ani.in ... (vezi toată discuția)
Fonduri europene nicu_maryia nicu_maryia Buna ziua.As dori sa stiu si eu daca pot obtine un imprumut de la fondurile europene pentru o firma individuala ? (vezi toată discuția)
Cabinet psihologic rural junelys junelys beneficiez de vreo facilitate daca deschid cabinet psihologic in mediul rural? multumesc pentru raspunsuri! (vezi toată discuția)