avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce fac cu testamentul?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce fac cu testamentul?

am primit prin testament un imobil. acum ce ce m-a testata a murit. ce trebuie sa fac? unde merg sa iau in evidenta acel testament ? este testament olograf .
multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 20:03, 19 August 2011
Trebuie deschisa succesiunea dupa defunctul care v-a testat ... daca mai are si alti mostenitori luati legatura cu acestia si mergeti la un notar public care o sa va indrume cum trebuie sa procedati si ce acte sunt necesare pentru deschiderea succesiunii si eliberarea certificatului de mostenitor.
Va trebuii sa dezbateti succesiunea la un notar public din localitatea de domiciliu a defunctei.

Daca defuncta are parinti in viata ori descendenti si testamentul este universal acestia pot cere reductiunea libertatilor excesive iar celelalte categorii de mostenitori legali ar putea contesta testamentul olograf.
Se dezbate succesiunea dupa testator. Dvs va prezentati cu mostenitorii legali, daca acestia exista si se dezbate succesiunea la notarul din circumscriptia unde testatorul a avut ultimul domiciliu. Fiind olograf si nu autentic , in lips a de mostenitori rezervatari, adica copii, parinti, sot ai testatorului, vor fi cheat si ceilalti mostenitori legali, frati, nepoti, pana la grad 4.
Daca Veniti in concurs cu mostenitorii rezervatari, amintiti mai sus, si li s a incalcat rezerva succesorala, se va aplica reductiunea. Adica se va aduce la masa succesorala ca valoare imobilul testat in favoarea dvs pt a reintregi rezerva succesorala incalcata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire testamentara si legala ContSters206169 ContSters206169 am o fituica intitulata \"testament universal\" care cu cateva erori intruneste conditiile testamentului olograf..Adica, cu alte cuvinte e scris semnat, datat ... (vezi toată discuția)
Alternativa la testament alinabraun alinabraun Buna ziua, Intrebarea mea este, ce alternativa ar exista la un testament? Mama mea locuieste cu tatal meu vitreg - necasatoriti, de peste 30 ani. Tatal ... (vezi toată discuția)