avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire testamentara si legala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire testamentara si legala

am o fituica intitulata "testament universal" care cu cateva erori intruneste conditiile testamentului olograf..Adica, cu alte cuvinte e scris semnat, datat de testator..
Ce fac cu el..in conditiile in care eu sunt singurul nepot al singurului fiu al defunctei?
am nevoie de exprtiza daca tatal beneficiarului contesta testamentul?
devine procedura contencioasa prin contestarea testamentului?
Cel mai recent răspuns: ContSters206169 , utilizator 16:04, 30 Mai 2011
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca testamentul este scris , semnat si datat de mana testatorului ar intruni conditiile de valabilitate ale unui testament olograf.
Cand spuneti ,,tatal beneficiarului" va referiti la tatal legatarului?
Doar dupa momentul deschiderii succesiunii legatarul va putea sa faca demersuri pentru a intra in posesia bunurilor.Va trebui sa se prezinte la notar cu acel testament pentru a fi verificat.Desigur ca ,,tatal beneficiarului" , care este mostenitor rezervatar ar putea contesta testamentul.El ar mai putea si invoca nevalabilitatea testamentului, situatie in care da, se va impune efectuarea verificarii scrisului( verificarea de scripte).
da, ma refer la tatal legatarului...
ma interesa desfasurarea procedurii, pas cu pas, in fapt...:)
Bună ziua,

Îmi cer scuze, dar eu nu prea am înţeles.
Cine este beneficiarul testamentului? Adică, legatarul? Cumva dumneavoastră?
ªi atunci, tatăl beneficiarului, nu este chiar tatăl dumneavoastră?
Adică, tatăl beneficiarului care ar fi tatăl dumneavoastră (dacă am dedus bine), este totodată şi unicul fiu al defunctei, nu?

În acest caz, aşa cum a spus şi colega emma, tatăl dumneavoastră poate solicita reducţiunea legatului, fiind moştenitor rezervatar.

Am adresat întrebările de mai sus pentru că iniţial am presupus că testamentul ar avea alt legatar, iar unicul fiu al defunctei ar fi fost deja decedat - caz în care chiar dumneavoastră aţi fi moştenitorul rezervatar şi aţi fi putut solicita reducţiunea legatului (presupunând că altul ar fi fost legatarul, evident).

Notarul oricum va avea nevoie de expertiză grafologică, fiind vorba despre un testament olograf (notarul nu are de unde să ştie că acel testament a fost scris de mâna testatorului, sau a altcuiva).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
mda..ambigua exprimarea mea:">
beneficiarul tesamentului este nepotul defunctei, respectiv fiul copilului defuncte...care este si unicul nepot in conditiile in care defuncta a avut un singur fiu-pe tatal legatarului
mostenitorii legali pot ataca testamentul in instanta daca a fost incalcata cota privind rezerva succesorala. nu ati precizat la ce data a decedat defunctul.

Alte discuții în legătură

Ce fac cu testamentul? glo glo am primit prin testament un imobil. acum ce ce m-a testata a murit. ce trebuie sa fac? unde merg sa iau in evidenta acel testament ? este testament olograf ... (vezi toată discuția)
Alternativa la testament alinabraun alinabraun Buna ziua, Intrebarea mea este, ce alternativa ar exista la un testament? Mama mea locuieste cu tatal meu vitreg - necasatoriti, de peste 30 ani. Tatal ... (vezi toată discuția)
Mătușa mea, necăsătorită și fără copii, mi-a făcut testament. poate fi atacat de frații ei sau de ceilalți nepoți? Viovascu Viovascu Sora mamei mele, necăsătorită, fără copii, și cu părinții decedați, vrea să imi lase mie apartamentul ei. Eu sunt nepoată după una dintre surori. ... (vezi toată discuția)