avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... gestiune firma en-gros
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

gestiune firma en-gros

Sunt angajat la societate comerciala cu profil vanzari piese industriale, vanzari tip en-gros de 6 ani , pe postul de lucrator gestionar. La angajare nu am semnat nimic in legatura cu stocul de marfa existent, sold gestiune, sume de recuparat de la clienti si alte datorii. S-a facut inventar de mai multe ori faptic si scriptic, s-au gasit nereguli ( minus si plus fata de inregistrati ) , deoarece se mai vinde si fara factura, deci stocul din raft e unul si cel teoretic e altul, dar niciodata nu am semnat de primire a unui stoc de marfa, sold, etc. La angajare am fost 2 persoane la vanzari, cand a plecat a 2 persoana nu s-a facut inventar, suntem prieteni cu patronul si nu s-a pus problema depunerii de garantii, sume, etc. Sumele realizare din vanzari inregistrate in registrul de casa, soldul, se scade prin dispozitie de plata catre administrator, el teoretic incaseaza sume importante de bani cand soldul din casa creste. De mentionat e ca toate actele de contabilitate primara le face o persoana angajata pe o alta firma, persoana care nu are niciun contract cu firma unde lucrez eu, dar totusi lucreaza aici.Chei de la magazin avem 3 persoane, fiecare poate veni oricand in magazin sa vanda,etc. Acuma intrebarea e daca vreodata seful imi poate impune mie toata lipsa de gestiune care se poate gasi la un inventar ? eu neavand semnat nimic in acest sens, doar contractul de munca.
Eu am semnat doar contractul de munca....nimic altceva. Liste de inventariere de la fiecare sfarsit de an se fac...dar le-am semnat niciodata.
Adica....
dar le-am semnat niciodata
....NU le-ati semnat...eu va spun parerea mea, nu cred ca aveti de ce sa va faceti griji. Dar va pot da un sfat, fara sa mi-o luati in nume de rau : plecati din acea firma si depuneti in scris, cu numar de inregistrare o cerere in acest sens, in care sa motivati toate aceste aspecte.
Ultima modificare: Marți, 16 August 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Scuze....NU le-am semnat niciodata. Pai tocmai din acest motiv am deschis aceste discutii, mi-e frica sa nu se ajunga prea departe cu treburile astea si imi pregatesc o demisie, si ma gandeam cu ce ma poate ameninta, ce piedici imi poate pune. Sefului n-o sa-i convina deloc plecarea mea si o sa incerce fel si fel de smecherii, m-a implicat prea mult in afacerea lui si mi-e cam teama de urmari.
Situatia este delicata, acum depinde daca ati acceptat sau nu sa faceti anumite compromisuri.:(
Compromisurile care le-am acceptat au fost cu scopul de a-mi pastra locul de munca si de a face firma sa functioneze. Se stie ca in ziua de azi nu prea rezisti daca lucrezi legal.
Dar pana la urma....oare ma agit degeaba ? sa fie chiar atat de mare problema ?

Alte discuții în legătură

Retinere din salariu casierilor gabriela_R gabriela_R buna ziua . sunt noua nouta pe acest forum si m-am inscris pt ca am mare nevoie de ajutor .sunt casier intr-un magazin cu produse electrocasnice . la anumite ... (vezi toată discuția)
Bilant..... ContSters126274 ContSters126274 O firma constata ca anumite bonuri,chitante(vechi de 2 ani) nu au fost inregistrate si are si minusuri la inventarele efectuate(exista vinovati). Cum se ... (vezi toată discuția)
Cine este vinovat? bitu bitu Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri. Sunt acuzat de delapidare,mentionez ca nu am avut niciodata fisa postului de casier sau gestionar si ... (vezi toată discuția)