avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... gestiune firma en-gros
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

gestiune firma en-gros

Sunt angajat la societate comerciala cu profil vanzari piese industriale, vanzari tip en-gros de 6 ani , pe postul de lucrator gestionar. La angajare nu am semnat nimic in legatura cu stocul de marfa existent, sold gestiune, sume de recuparat de la clienti si alte datorii. S-a facut inventar de mai multe ori faptic si scriptic, s-au gasit nereguli ( minus si plus fata de inregistrati ) , deoarece se mai vinde si fara factura, deci stocul din raft e unul si cel teoretic e altul, dar niciodata nu am semnat de primire a unui stoc de marfa, sold, etc. La angajare am fost 2 persoane la vanzari, cand a plecat a 2 persoana nu s-a facut inventar, suntem prieteni cu patronul si nu s-a pus problema depunerii de garantii, sume, etc. Sumele realizare din vanzari inregistrate in registrul de casa, soldul, se scade prin dispozitie de plata catre administrator, el teoretic incaseaza sume importante de bani cand soldul din casa creste. De mentionat e ca toate actele de contabilitate primara le face o persoana angajata pe o alta firma, persoana care nu are niciun contract cu firma unde lucrez eu, dar totusi lucreaza aici.Chei de la magazin avem 3 persoane, fiecare poate veni oricand in magazin sa vanda,etc. Acuma intrebarea e daca vreodata seful imi poate impune mie toata lipsa de gestiune care se poate gasi la un inventar ? eu neavand semnat nimic in acest sens, doar contractul de munca.
Ca sa vi se poata imputa o lipsa in gestiune, ar trebui dovadita acea lipsa.
In absenta unui inventar, din care sa reiasa ceea ce ati preluat, nu vad cum vi s-ar imputa ceva.
Aceasta de catre seful dvs.
In schimb, daca seful dvs. (cu care sunteti si prieten) va fi cercetat vreodata pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala, dvs. veti putea fi acuzat drept complice sau coautor.
Va multumesc domnule avocat Alimanescu pentru interventie. Dvs. ati scris exact ceea ce am incercat si eu sa ii explic lui @ionut.andrei, in cursul zilei de ieri. Si eu aveam nevoie de clarificarea acestor aspecte, avand in vedere ca am intervenit in discutie. :)
Ultima modificare: Marți, 16 August 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
In cazul in care semnam ceva....proces-verbal, inventar....acesta trebuia inregistrat in contabilitate la data semnarii lui ?? ma gandesc ca poate imi face acuma un proces verbal cu data angajarii mele cu semnatura mea falsa.

Va multumesc tuturor pentru informatiile si sfaturile oferite, poate ma sperii degeaba si nu o sa am probleme cand o sa vreau sa plec de la firma respectiva. Desi nu cred ca seful meu mi-ar face probleme la plecare deoarece el este mult mai raspunzator decat mine in ceea ce priveste activitatea societatii si nu cred ca si-ar dori probleme si mai mari, dar am vrut sa stiu ce se poate intampla.

Daca mai are cineva sfaturi, idei...le primesc cu cea mai mare placere. Va doresc sa aveti sanatate si succes in activitatile care le desfasurati.
Ultima modificare: Marți, 16 August 2011
ContSters95382, utilizator
O semnatura falsa este o semnatura falsa. Nu va poate fi opozabila si, in consecinta, nu poate antrena raspunderea dvs.
Exact, daca la momentul respectiv se constatau diferente cantitativ-valorice acestea trebuiau inregistrate in contabilitatea societatii. Apoi la sfarsitul anului trecut trebuia efectuata inventarierea patrimoniului. S-a inventariat si gestiunea aceasta? Dvs. spuneti ca exista diferente mari intre stocul faptic si cel scriptic. De regula, in cazul unei gestiuni, cheile de la incaperea unde sunt depozitate materialele, marfurile stau numai la gestionar. Iar predarea gestiunii nu are cum sa o faca el acum fictiv. Pentru ca puteti cere si Dvs. o expertiza grafologica.
Greseala Dvs. a fost ca ati acceptat sa stiti ceea ce face, in conditiile in care erati incadrat ca si gestionar. Ce v-ati spus Dvs.? Ce ia de la mine? Nu..lua din societate, care nu trebuie confundata cu buzunarul lui propriu. Si tocmai asta inseamna evaziunea fiscala. Vindem fara acte, achizitionam marfa tot asa si pe urma statul acesta e de vina.
Sa va spun ceva. Acum mai bine de o luna mi-am dat demisia dintr-o functie importanta pe care o detineam in cadrul unei companii. De ce? Nu pot scrie aici, insa veti banui daca cititi profesia mea. Pot sa afirm doar ca nu am facut un compromis, asa cum ati facut Dvs. Imi cer scuze..uneori doare adevarul, dar trebuie sa avem curanjul sa ne recunoastem greselile pe care le facem in viata.

Alte discuții în legătură

Retinere din salariu casierilor gabriela_R gabriela_R buna ziua . sunt noua nouta pe acest forum si m-am inscris pt ca am mare nevoie de ajutor .sunt casier intr-un magazin cu produse electrocasnice . la anumite ... (vezi toată discuția)
Cine este vinovat? bitu bitu Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri. Sunt acuzat de delapidare,mentionez ca nu am avut niciodata fisa postului de casier sau gestionar si ... (vezi toată discuția)
Lipsa foarte mare la inventar crisulici21 crisulici21 lucrez de 10 ani la o firma cu materiale de constructii ca gestionar iar anul acesta ma scos lipsa 100 de milioane. bani pe care nu i-am furat eu .tin sa ... (vezi toată discuția)