avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... evacuare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

evacuare

Tatal meu e proprietar de o casa in care locuim eu si sotul meu de care sunt in proces de divort .Pt a evita scandalurile tata a decis sa ne evacueze pe amandoi din casa divortul fiind programat in octombrie.Intrebarea e inafara de actele de proprietar pe care le are tata si o adresa de la postul de politie perin care se demonstreaza faptul ca sotul e violent si ca a primit o amenda contraventionala acum catava ani mai e nevoie de ceva .Stiu ca statul garanteaza proprietatea si e dreptul tatalui meu sa primeasca pe cine vrea in casa mai ales ca intr-o luna nici nu va mai exista nici o relatie de rudenie intre sot si tata iar eu sunt de acord sa plec pt a-l proteja pe tata de suparari si probleme mai ales ca sotul stia unde tine tata cheia de la casa in care tata locuieste si i-a furat o suma de bani carduri si aur exista o sesizare in acest sens la politie,dar intrebarea mea este va reusi sa-l evacueze si care este procedura mai trebuie martori pe langa actele care atesta proprietatea.
Cel mai recent răspuns: Andra Denise Dinca , Avocat 17:50, 15 August 2011
Nu. SI se poate evacua inainte de termenul din octombrie pe cale de Ordonanta Presedintiala pe baza actelor doveditoare de la Politie ca ginerele in proces de divort este tot mai violent.
Totusi , nu ati relatat totul. Sotul este luat in spatiul de tatal Dv? Sotul a contribuit cu ceva la consolidare imbunatatirea confortului?
Da de evacuat trebuie sa se adreseza in instanta "Pe Ordonanta Presedintiala", pt. ca impune urgenta, daca faceti dovada ca este violent. Succes..:((
Sigur, pe calea ordonantei presedintiale se poate obtine hotararea mult mai rapid.
Sunt indeplinite conditiile ordonantei presedintiale, prin urmare faceti o actiuni in acest temei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor (violenta domestica) sergiux3m sergiux3m Numele Meu este sergiu am 22 de ani si sunt din tulcea....poate nu are relevanta.......de ceva timp adica de vreo 6-7 ani viatza mea si a celorlanta 2 surori ... (vezi toată discuția)
Cum o pot evacua pe cumnata mea din casa parintilor niculina_d niculina_d Buna ziua, povestea este lunga. In casa parintilor mei sta fratele meu impreuna cu cumnata(mentionez ca doar tata mai traieste). Ei s-au casatorit in 1993. ... (vezi toată discuția)
Drepturile sotilor (drepturile casatoriei) Mariana Lenuta Mariana Lenuta Buna ziua. Ma numesc Mariana , am 40 de ani , am doi copii(baieti) 15 ani - 19 ani si as avea si eu o intrebare in legatura cu drepturile casatoriei.Sotul meu ... (vezi toată discuția)