avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... disponibilizare in baza art 65 - 3 posturi similare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

disponibilizare in baza art 65 - 3 posturi similare

Buna ziua, va rog respectuos sa ma sfatuiti intrun - litigiu privind anularea deciziei de concediere individuala in baza art. 65 din Codul muncii, in conformitate cu noile prevederi din Codul muncii.
Respectiv angajatorul a dispus concedierea mea individuala prin desfiintarea unui post (modificand prin hotarare administratori organigrama) de facturist cu toate ca sunt trei persoane angajate care au aceesi fisa a postului si fac fizic aceasi treaba, fara nici un criteriu doar ptr ca am "ochii verzi" (iar treaba care o facea eu a dat-o celorlalte colege, impartind-o intre ele). Vrea sa va rog sa ma sfatuiti si ce sansa am sa castig (chiar daca ulterior plec), nu trebuia facuta o selectie, daca da va rog indicati-mi si mie temeiul legal ca aici imi este greu si stiu ca in instanta trebuie sa motivezi si un drept solicitarea.
Va rog ajutati-ma!!!

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:50, 16 August 2011
Potrivit art.78 C.mun., concedierea dispusa cu nerespectarea procedurii prevazute de lege este lovita de nulitate absoluta.

Conditiile impuse de art.65 C.mun.pentru ca o astfel de decizie sa fie legala sunt : desfiinţarea locului de munca trebuie s? fie efectiva şi sa aiba o cauza reala şi serioasa.

Din probele administrate ar trebui sa rezulte ca , concedierea dvs nu are la baza o cauza reala si serioasa ...
va multumesc pentru promtitudinea raspunsului. Dar intrebarea mea era daca ptr a selecta o persoana care trebuia concediata nu trebuia sa faca o selectie.. de ce pe X si nu pe Y ptr ca se desfiinteaza postul de "facturist" si nu este individualizat numele X datorita sa zicem situatiei economice. ori fiind trei posturi identice care se desfiinteaza. cum or fi fost corect sa dea concurs sau sa dea pe cine vrea "muschiul lui" (dintre cele trei am cea mai mare vechime, am cele mai complete studii iar "dosarul de personal" e curat deocamdata). Doar faptul ca dlui director nu ii plac ochii mei m-au adus in aceasta situatie.



In cazul concedierilor individuale nu prea exista asa ceva ...
si totusi nu exista nici o modalitate de a actiona in aceasta cauza.. sfatuiti-ma ceva ..in hotararea aga scrie desfiintare post - dar nu scrie al meu.. poate fi al colegei... nu exista nici un crireriu de selectie..incredibil Va multumesc
singura posibilitate este sa va adresati instantei de judecata ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare locului de munca Q&A Q&A Este legala incetarea CIM determinata de desfiintarea locului de munca ocupat de salariat pe motive de reorganizare a activitatii (art 65 din codul muncii) ... (vezi toată discuția)
Reangajare salariat urmata de o viitoare concediere cristina69 cristina69 Buna ziua. V-as ruga daca puteti sa ma lamuriti cu privire la urmatoarele: Un fost angajat (care a fost concediat in timp ce se afla in incapacitate temporara ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca cu drept de somaj Daniela Camelia Nicolae Daniela Camelia Nicolae daca inchid un contract de munca cu desfiintarea postului si respectivul desi are dreptul nu isi ia somaj cat timp nu mai pot angaja pe acel post o alta ... (vezi toată discuția)