avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Problema chirie instalatie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Problema chirie instalatie

Voi cita prevederile unui contract pentru a fi cat mai exact:

Obiectul prezentului contract il reprezinta inchirierea unei instalatii de ..........., proprietatea............., in componenta urmatoare: ..........
Costul chiriei si echipamentelor tehnice este de ........... lei/luna calendaristica la care se adauga TVA.
Incepand cu data instalarii, dar nu mai tarziu de 60 de zile de la data terminarii fundatiei, este valabila chiria cuvenita prin prezentul contract, care se plateste lunar in lei, in termen de maximum 15 zile lucratoare de la emiterea facturii.

Mentionez ca instalatia la care se face referire in contract nu a fost amplasata (se pare ca locul pe care trebuia amplasata instalatia nu detine toate avizele pentru a se putea amplasa ceva pe el) iar firma a emis facturile de chirie asa cum se prevede in contractul semnat de ambele parti.
Ce trebuie sa facem noi in acest caz, ce reglementari legale se invoca in aceasta speta?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: say , utilizator 09:09, 22 August 2011
Se pare ca intre timp (acum vreo luna) rezervorul a fost instalat, insa desi nu exista pv de receptie, firma solicita plata chiriei dinaintea si dupa instalarea echipamentului.
Cum sa interpretez fraza: Incepand cu data instalarii, dar nu mai tarziu de 60 de zile de la data terminarii fundatiei, este valabila chiria cuvenita prin prezentul contract, care se plateste lunar in lei, in termen de maximum 15 zile lucratoare de la emiterea facturii? (contractul a fost incheiat in 2007!!!)
Trebuie noi sa achitam chiria in vreun fel?
Ce sfat imi dati?

Eu asi interpreta-o astfel:EI pot emite facturi de la data instalarii(ati spus ca s-a instalat "magaoaia" adica rezervorul. Dar nu mai tarziu de 60 de zile de la terminarea fundatiei de prindere, adica, chiar daca nu se instala rezervorul dar fundatia era finalizata, ei asteptau 60 de zile si incepeau sa va emita facturile lunare.
Eu zic ca trebuie sa platiti. Faptul ca aveti sau nu un proces verbal de punere in functiune, in cazul expus de dumneavostra nu mai conteaza pentru ca nu cred ca o sa conteste cineva faptul ca fundatia e finalizata.
Ultima modificare: Vineri, 19 August 2011
george-neagu, moderator
Bun, dar ei pretind si plata facturilor dinaintea instalarii, cu ele ce facem?

Va multumesc frumos pentru sfaturi.

Pai sa inteleg ca au lasat cele 60 de zile, de cand e gata fundatia, ca sa-l instalati. Poate ca trebuia sa va luati o marja mai mare de siguranta tinand cont ca eliberarea acelor avize se face mai greu (adica viata a demostrat-o ca asa a fost, nu?).
Noi avem calitatea de chirias, sarcina noastra era sa obtinem avizele pentru fundatie iar a lor sa instaleze echipamentul. Citez din nou:

Obiectul prezentului contract il reprezinta inchirierea unei instalatii de ..........., proprietatea............., in componenta urmatoare: ..........
Costul chiriei si echipamentelor tehnice este de ........... lei/luna calendaristica la care se adauga TVA.
Incepand cu data instalarii, dar nu mai tarziu de 60 de zile de la data terminarii fundatiei, este valabila chiria cuvenita prin prezentul contract, care se plateste lunar in lei, in termen de maximum 15 zile lucratoare de la emiterea facturii.

Mai ramane valabila interpretarea dvs din mesajul anterior?

Alte discuții în legătură

Denuntare unilaterala rds - despagubiri iuliasurdu iuliasurdu Buna ziua, Doresc sa reziliez contractul incheiat pe 28.10.2011 cu RDS inainte de terminarea contractului. Am fost la numeroase puncte de prezenta si in ... (vezi toată discuția)
Exceptia de neexecutare? aartist aartist Buna ziua, Am incheiat un contract vanzare-cumparare marfa cu urmatoarele clauze: - termen de livrare 20 de zile de la semnarea contractului; - termen de ... (vezi toată discuția)
Probleme la plata a unui contract. florinx63 florinx63 Firma A inchiriaza de la firma B o schela pentru o anumita perioada de timp. Se semneaza un contract cu o valoare stabilita de comun acord, dar firma B nu ... (vezi toată discuția)