avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 327 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Problema chirie instalatie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Problema chirie instalatie

Voi cita prevederile unui contract pentru a fi cat mai exact:

Obiectul prezentului contract il reprezinta inchirierea unei instalatii de ..........., proprietatea............., in componenta urmatoare: ..........
Costul chiriei si echipamentelor tehnice este de ........... lei/luna calendaristica la care se adauga TVA.
Incepand cu data instalarii, dar nu mai tarziu de 60 de zile de la data terminarii fundatiei, este valabila chiria cuvenita prin prezentul contract, care se plateste lunar in lei, in termen de maximum 15 zile lucratoare de la emiterea facturii.

Mentionez ca instalatia la care se face referire in contract nu a fost amplasata (se pare ca locul pe care trebuia amplasata instalatia nu detine toate avizele pentru a se putea amplasa ceva pe el) iar firma a emis facturile de chirie asa cum se prevede in contractul semnat de ambele parti.
Ce trebuie sa facem noi in acest caz, ce reglementari legale se invoca in aceasta speta?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: say , utilizator 09:09, 22 August 2011
Deci dumneavostra trebuia sa faceti fundatia cu tot cu avize iar ei sa puna rezervorul. Si chiar daca nu l-ar fi pus in acele 60, dumneavostra primiti facturi si trebuie sa le platiti acea chirie. Acum cred ca am inteles?
Presupun ca dumneavostra ati facut acest contract ca sa utilizati rezervorul, nu?
Da, pare cidat, pentru ca de fapt, platiti ca si cum v-ar trebui terenul pe care e contructia. Dar in contract nu sunt penalitati daca ei nu au fact acel rezervor mai repede (pentru ca ati spus ca l-au facut dar cu intarziere)?
Ultima modificare: Vineri, 19 August 2011
george-neagu, moderator
Da, pentru rezervor. Insa nu am avut avizele, s-a uitat de aceasta problema si facturile au tot fost emise. Ce sa facem?
Ei puteau sa puna rezervorul insa nu aveam noi avizele, asa incat ei au tot emis facturi. Acum au instalat si rezervorul, in cele din urma si nu stiu cum sa platim facturile.
Ramane valabila interpretarea anterioara a articolului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denuntare unilaterala rds - despagubiri iuliasurdu iuliasurdu Buna ziua, Doresc sa reziliez contractul incheiat pe 28.10.2011 cu RDS inainte de terminarea contractului. Am fost la numeroase puncte de prezenta si in ... (vezi toată discuția)
Exceptia de neexecutare? aartist aartist Buna ziua, Am incheiat un contract vanzare-cumparare marfa cu urmatoarele clauze: - termen de livrare 20 de zile de la semnarea contractului; - termen de ... (vezi toată discuția)
Probleme la plata a unui contract. florinx63 florinx63 Firma A inchiriaza de la firma B o schela pentru o anumita perioada de timp. Se semneaza un contract cu o valoare stabilita de comun acord, dar firma B nu ... (vezi toată discuția)