avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... aplicare art 27 cod procedura fiscala ( raspundere ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

aplicare art 27 cod procedura fiscala ( raspundere solidara) fata de un debitor radiat

Speta concreta :

Instanta inchide procedura falimentului respingand cererea finantelor privind angajarea raspunderii conform art 138 legea 85/2006 . Recursul creditoarei e respins si el si e dispusa inchiderea procedurii si radierea debitorului

Dupa un timp finantele cer conform art 27(2) din cod procedura fiscala raspunderea solidara a administratorului cu debitorul insolvabil ( dar radiat in urma incheierii procedurii pe legea 85/2006) . E posibil asa ceva ? Se poate cere raspunderea solidara cu o entitate care nu mai exista ?
Cel mai recent răspuns: eu1961 , utilizator 09:34, 28 August 2011
da, se poate. atragerea raspunderii solidare este fundamentata pe nesatisfacerea creantelor creditorului si nu pe existenta debitorului principal.
finantele are dreptul sa faca orice fel de cerere.
va aparati si instanta respige cererea
conf art 176 alin 6 cod proc fisc datoriile unei firme radiate se sterg din fisa de platitor, astfel finantele nu pot sa ceara o datorie care nu mai exista. Cererea va fi respinsa de catre instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere firma eu1961 eu1961 am avut o firma care a fost lichidata si radiata din evidentele fiscului conf art176 alin 6 c.p.fisc. Cum pot obtine un certificat fiscal care sa dovedeasca ... (vezi toată discuția)
Insolvabilitate edusa edusa ce se intampla cu o firma declarata de administratia financiara in insolvabilitate pt 6670 ron debit si 3500 penalizari? (vezi toată discuția)
Datorii fisc eu1961 eu1961 Firma A are datorii la fisc de X lei. Fiscul atrage raspunderea solidara a societatii B. Dupa atragerea raspunderii solidare pentru firma B firma A intra in ... (vezi toată discuția)