avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... CAILE DE ATAC PTR. RECALCULAREA PENSIEI LA VENITUL DIN ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

CAILE DE ATAC PTR. RECALCULAREA PENSIEI LA VENITUL DIN ITALIA

Buna ziua tuturor. Problema mea ar fi urmatoarea_in urma ivortului mia fost incredintata fetita si stabilita pensia alimentara la 25% din venitul minim pe economie.ceea ce eu asi dori sa stiu cum asi putea reusi sa obtin penssia de intretinere ptr. fetita la venitul TATALUI din ITALIA?mentionez ca-ci el are in italia o firma de constructii inregistrata la camera de comert intr-un cuvant legala din toate punctele de vedere.Numai ca-ci la tribunal el a declarat ca-ci in Italia munceste la negru.Va rog din suflet sa-mi spuneti ce sanse asi avea sa obtin pensia alimentara la venitul sau din italia si cam ce pasi ar fi de urmat . Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: carda , utilizator 14:46, 27 Octombrie 2009
Trebuie dovedite veniturile din Italia ale sotului. Sunt multe cazuri in care multi soti isi ascund veniturile in scopul de a nu plati nimic. Se mai poate face o investigatie la administratia financiara din Romania de la locul ultimului domiciliu al sotului. Trebuie sa delcare venituri in Romania. Daca se incapataneaza si refuza sa platesca se sustrage trebuie facute plangere penala la procuratura pentru infractiunea de abandon de familie si ceruta autorizatia procurorilor privind urmarirea tuturor veniturilor pe care le are sotul, respectiv transferuri bancare din Italia in Romania etc.
Specific ca-ci firma pe care o detine este inregistrata in italia nu in Romania si o are deschisa de circa 10 ani.El in romania are doar domiciliul dar ai schinb nu este inregistrat cu firma la administratia financiara.El vine in tara doar in concediu.Tin sa mentionez ca-ci nu s-a sustras nici macar 1 luna de la neplata pensiei de intretinere .Veniturile in ITALIA nu si le ascunde dar in schinb la proces in romania a declarat ca-ci munceste la negru ce-ea ce nu este absolut deloc adevarat.Cum asi putea sa fac rost de declaratia lui de venituri din ITALIA?
Trebuie sa declare undeva veniturile obtinute...probabil exista un fel de circa financiara si acolo nu?


Interesant este si dividendele pe care le obtine daca tot e patron...sau nu isi da dividende ca firma nu are profit? poate nu e angajat pe firma....se poate verifica numai la autoritatile din Italia care gestioneaza activitatile firmelor gen registrul Comertului, Administratia Financiara, Casa de Pensii, alte autoritati corespondete celor din Romania celor din Italia...o amenintarea cu o plangere penala in Romania nu strica niciodata...daca este condamnata in Romania se aplica si in Italia condamnarea si poate nu mai poate fi patron daca e condamnat penal....

:offtopic: Interventie moderator
Pe viitor, incercati sa folositi functia de editare a mesajului anterior daca intre timp nu a intervenit un nou raspuns. Este o incalcare a Regulamentului postarea mai multor mesaje consecutive.
Ultima modificare: Vineri, 22 August 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
Trebuie facuta vizura la camera de comert sa vada daca mai exista firma si daca e activa apoi la Agenzia delle Entrate unde sunt inregistrate declaratiile pe venit.Le poate face si un economist ("commercialista") in Italia.Daca aveti nevoie in Italia ma puteti contacta la cristiana.covaleov@virgilio.it

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce conditii se poate activa cu i.i. sau p.f.a. in comunitatea europeana? ContSters158415 ContSters158415 De exemplu, daca am o Intreprindere Individuala cu profil Servicii de Curatenie. ea fiind inregistrata in RO, avand si codul de TVA eliberat (acesta fiind util ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentare ellpadre ellpadre as dori sa stiu si eu ce acte sunt necesare pentru chemarea in judecata a tatalui pentru majorarea pensiei alimentare? si daca se iau in considerarea ... (vezi toată discuția)
Obtinerea cetateniei romane dflorian55@yahoo.com dflorian55@yahoo.com Sunt cetatean sirian,locuiesc in Romania din anul 1992,sunt casatorit cu o romanca si am doi copii minori.Va rog sa-mi spuneti ce se intelege prin \\"mijloace ... (vezi toată discuția)