avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... coplatitor la un credit de nevoi personale cu ipoteca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

coplatitor la un credit de nevoi personale cu ipoteca

Buna ziua,
Am si eu urmatoarea pb.: in 2008 am girat pe cineva, o ruda apropiatala un credit de nevoi pers. cu ipoteca.In 2010 cand eu am vrut sa fac o refinantare la creditul meu ...am aflat ca defapt la acel credit unde am girat ruda nu sunt girant , sunt COPLATITOR. Relatia cu aceste rude s-au stricat intre timp , iar acum de cateva luni acestia nu-si mai platesc ratele la timp iar banca respectiva ma suna pe mine in fiecare luna , ba chiar mai nou mi-a trimis o scrisoare prin care imi spune ca daca nu o sa achite imi trimite proprire pe salariu...mie.
Va rog...sfatuiti-ma ce pot face in acesta situatie.... cui ma pot adresa ?
Cum pot iesi din aceasta problema , daca ii sun si le spun sa-si plateasca creditul imi zic ca ce sa faca daca nu au bani? O sa plateasca cand au...
Va rog un sfat....
Cel mai recent răspuns: Happyend , utilizator 16:10, 18 Ianuarie 2012
Verificati pe portaljust.ro daca exista executare silita pe numele creditorului. In caz ca exista, vi se poate pune poprire pe bunurile mobile/imobile. In genere, calitatea de coplatitor este in cazul sotului/sotiei, iar in cazul exigibilitatii contractului de credit ca urmare a executarii silite, sunteti codebitor.
Din pacate nu aveti prea multe solutii. Singura pe care o vad, in cazul in care se ajunge la poprire, este sa invocati beneficiul de discutiune si astfel executarea sa se indrepte impotriva impumutatului. Daca insa imprumutatul nu realizeaza venituri si nici nu are bunuri de executat, sunteti bun de plata.
Un sfat as putea sa dau, dar este tarziu pentru Dvs.: NU mai girati pentru rude/ prieteni/ colegi!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire giranti ContSters294253 ContSters294253 BUNHA ZIUA. ESTE POSIBIL CA O PERSOANA CARE ARE UN CREDIT , A PUTUT LUA CREDITUL RESPECTIV AVAND UN NUMAR DE 4 GIRANTI,DIN MOTIVE, NUMAI DE EL STIUTE, ... (vezi toată discuția)
Executare coplatitor?! gps gps eu si sotul avem un credit ipotecar in chf, pt care tocmai am facut o noua restructurare, si ne-au cerut sa avem un co-platitor, deoarece conturile noastre ... (vezi toată discuția)
Actiune instanta coplatitor laura-jurist laura-jurist buna ziua un coplatitor ( nu girant) care refuza sa isi indeplineasca obligatia de plata a unui credit, in solidar cu imprumutatul principal, poate fi ... (vezi toată discuția)