avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... codebitor contract credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

codebitor contract credit

Buna ziua,

In 2008 am semnat ca si codebitor la un contract de credit ioptecar de la [editat] Imprumutatul ar fi trebuit sa fie viitorul meu sot insa la putin timp dupa primirea creditului ne-am despartit. Pentru a putea fi codebitor la acest credit banca ne-a solicitat o declaratie de la fiecare in parte din care sa reiese ca urmeaza sa ne casatorim precum si copiile CI din care sa reiasa ca avem aceeasi adresa (probabil ca asa le cereau normele lor de creditare).Ulterior am purtat nenumarate discutii telefonice cu imprumutatul prin care il rugam sa gaseasca o solutie dar pana in prezent nimic, doar promisiuni si mai mult decat atat primesc insiintari de la banca ca exista restante la acest credit. Imi puteti spune juridic cum as putea sa rezolv pentru a nu mai figura ca si codebitor?Ce demersuri sa fac in acest sens?

Va multumesc.

Ultima modificare: Luni, 5 Septembrie 2011
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: ContSters139791 , utilizator 16:25, 7 Septembrie 2011
Buna seara,

Referitor la speta de mai sus as avea 3 intrebari:
-in ce conditii mi s-ar pune poprire pe salariu, daca beneficiarul creditului nu isi mai plateste creditul (eu cred ca doar in cazul in care i se execta garantia, si suma nu acopera creditul, corect?).
-ce impact vor avea in cazul meu noile modificari ale codului civil (ce vor intra in vigoare de la 01.10.2011)?
-care sunt consecintele in cazul in care in perioada scursa de la acordarea creditului si pana in prezent (4 ani) nu m-am prezentata la banca (in calitatea mea de codebitor ) pentru actualizarea datelor? in contract spune ca trebuie raportate toate modificarile intervenite (salariu, domiciliu etc), dar nu precizeaza ce se intampla daca nu merg...

Va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 4 Septembrie 2011
iuliap01, utilizator
poate fi anulata calitatea de codebitor, dar doar daca imprumutatul accepta acest lucru si , financiar, este eligibil pentru plata ratelor, iar eu din cate inteleg exista deja restante la acel credit, deci este foarte probabil ca banca sa nu accepte ca dvs sa nu mai fiti codebitor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit neachitat simina_1968 simina_1968 Buna , am un credit pentru nevoi personale la care sotul meu e co-debitor si din care ne-am cumparat o masina. O perioada de timp am achitat ratele din chiria ... (vezi toată discuția)
Ce pot face daca am credit pe numele meu dar nu am folosit eu banii? elya24 elya24 acum 4 ani am facut un imprumut la banca de 10.000 euro dar nu am folosit eu banii.la mom.respectiv am facut o hartie la notar in care specifica ca nu am ... (vezi toată discuția)
Coplatitor la un credit de nevoi personale cu ipoteca mirusaby mirusaby Buna ziua, Am si eu urmatoarea pb.: in 2008 am girat pe cineva, o ruda apropiatala un credit de nevoi pers. cu ipoteca.In 2010 cand eu am vrut sa fac o ... (vezi toată discuția)