avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Diurna la un ong platitor de impozit pe profit ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Diurna la un ong platitor de impozit pe profit pt.personal cu activitate economica

O asociatie nonprofit (ong) a devenit platitoare de impozit pe profit anul acesta. Are desemnat personal pentru activitati fara scop patrimonial(AFSP) si personal pentru activitati economice(AE). Diurna acordata pentru personalul din activitate economica este de 50 lei. Ceea ce depaseste 2,5 x 13 lei(institutii publice) se include sau nu in veniturile salariale pentru calculul impozitului pe salarii si contributiilor? Pentru personalul AFSP da, dar pentru cel din AE? Daca ong-ul este platitor de impozit pe profit pentru partea din AE? Pun aceasta intrebare in urma citirii articolului
"Tratamentul fiscal al cheltuielilor de deplasare"
10 August 2011 APEC
Autor: Dana Apostol - economist, membru al Asociatiei Profesionale a Economistilor si Contabililor din Romania

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...

Va multumesc pentru eventualele lamuriri!




Ultima modificare: Joi, 18 August 2011
iirina_19, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 10:25, 23 August 2011
In cazul descris de dvs. suma care depaseste diurna deductibila fiscal nu este considerata venit de natura salariala.
Sa inteleg ca acest lucru este valabil doar pentru parsonalul care desfasoara activitati economice? As dori si o baza legala(unde se face distinctie intre diurna pentru AFSP si diurna pentru AE), va rog! Multumesc pentru ajutor!
Poate va ajuta si materialul urmator de la dresa de net [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna pt angajat ong marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com Este deductibila integral diurna de 35euro/zi calculata pt un angajat de la ONG ,plecat in deplasare in interes de serviciu in Germania ? Se inregistreaza in ... (vezi toată discuția)
Calcul diurna interna luminita_carmen luminita_carmen Buna seara, Doresc sa stiu care era cuantumul maxim acordat unui angajat pentru deplasari interne, respectiv diurna/zi in perioda 2009 - decembrie 2011 de ... (vezi toată discuția)
Diurna peste plafon kerekesmargo kerekesmargo diurna care depaseste 13 ron*2,5= 32.50 se considera avantaj in natura si se calculeaza contributii sociale pentru aceste sume (vezi toată discuția)