avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general diurna peste plafon
Discuție deschisă în Contabilitate în general

diurna peste plafon

diurna care depaseste 13 ron*2,5= 32.50 se considera avantaj in natura si se calculeaza contributii sociale pentru aceste sume
Cel mai recent răspuns: ContSters199263 , utilizator 12:02, 18 Mai 2012
Art. 296^4 Baza de calcul al contribuţiilor sociale individuale

(1) Baza lunară de calcul al contribuţiilor sociale individuale obligatorii, în cazul persoanelor prevăzute la art. 296^3 lit. a) şi b), reprezintă câştigul brut realizat din activităţi dependente, în ţară şi în străinătate, cu respectarea prevederilor instrumentelor juridice internaţionale la care România este parte, care include:
Art. 296^4 lit. m)
m) indemnizaţiile primite pe perioada delegării şi detaşării în altă localitate, în ţară şi în străinătate, în interesul serviciului, acordate de persoanele juridice fără scop patrimonial şi de alte entităţi neplătitoare de impozit pe profit, inclusiv Banca Naţională a României, peste limita a de 2,5 ori indemnizaţia acordată salariaţilor din instituţiile publice;

Norme metodologice
În cazul depășirii limitei respective, partea care depășește reprezintă venit asimilat salariilor și se cuprinde în baza de calcul al contribuţiilor sociale individuale.
Prin persoane juridice fără scop patrimonial și entităţi neplătitoare de impozit pe profit se înţelege: organizaţiile nonprofit de orice fel și societăţile civile care nu datorează impozit pe profit potrivit titlului II din Codul fiscal, precum și cele plătitoare de impozit pe veniturile microîntreprinderilor, prevăzute la titlul IV^1 din Codul fiscal.m) indemnizaţiile primite pe perioada delegării şi detaşării în altă localitate, în ţară şi în străinătate, în interesul serviciului, acordate de persoanele juridice fără scop patrimonial şi de alte entităţi neplătitoare de impozit pe profit, inclusiv Banca Naţională a României, peste limita a de 2,5 ori indemnizaţia acordată salariaţilor din instituţiile publice;
deci,situatia e valabila

Cele de mai sus sant art. din codul fiscal;in concluzie ,se calculeaza doar pt organizatiile non-profit,la societatile care datoreaza impozit pe profit,ceea ce depaseste 32.5 lei,fiind cheltuiala nedeductibila la calculul profitului impozabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontare abonament angelica36 angelica36 buna ziua se poate deconta pe firma un abonament mijloc de transport pt un angajat? valoarea abonamentului e de 96 lei (vezi toată discuția)
Diurna 2013 Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua, Care este diurna interna maxima deductibila, a ramas tot 13x2,5=32,50 lei Ce este peste se considera cheltuiala nedeductibila ? Daca diurna ... (vezi toată discuția)
Plata diurna cristinaelena23 cristinaelena23 Buna ziua, Lucrez intr-o institutie publica si trebuie sa acord diurna unei judecatoare cf art 13 din OG 27/2006. Valoarea pe zi a diurnei ar fi de 161 lei. ... (vezi toată discuția)