avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... certificat energetic obligatoriu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

certificat energetic obligatoriu

exista lege prin care certificatul energetic sa fie obligatoriu la vanzarea, inchirierea sau la renovarea locuintei! Am gasit un articol pe tema asta [ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 19 August 2011
vd_mc, utilizator
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 09:26, 22 August 2011
Pentru vanzare - cumparare este obligatoriu.
am inteles, dar este o lege prin care se obliga acest lucru?
Legea e 372/2005, insa Uniunea Notarilor Publici din Romania a emis Hotararea nr. 335/12.2010, care la articolul 2, alineatul 2 stipuleaza ca tranzactia poate fi incheiata in cazul in care „cumparatorul sau chiriasul, dupa caz, consimt sa dobandeasca proprietatea sau folosinta imobilului respectiv, pe riscul lor, asumandu-si orice raspundere”, ceea ce duce la posibilitatea de ocolire a legii.
Ultima modificare: Vineri, 19 August 2011
gi-jane2, moderator
Alta abuz. Alta metoda de a face unii bani din piatra seaca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este nevoie sau nu de certificat energetic? ricaramurica10 ricaramurica10 E NEVOIE SAU NU DE CERTIFICAT ENERGETIC. Mentionez ca detin la tara o cladire care in actele de la cadastru figureaza ca si casa de locuit, o cladire care a ... (vezi toată discuția)
Obtinerea certificatului energetic la vanzarea locuintei - obligatoriu? andreea.b100 andreea.b100 Doresc sa vand un apartament si am gasit un client care are aprobat un credit prin \"Prima Casa\". Cei de la banca au spus ca este obligatoriu sa obtin un ... (vezi toată discuția)
Certificatul energetic AdrianaR AdrianaR Buna ziua! Imi poate spune cineva, va rog, care sunt riscurile mele ca si cumparator daca semnez un contract de vanzare-cumparare cu urmatoarele ... (vezi toată discuția)