Notarul recunoaste, cel pu?in in fa?a noastr? c? a gre?it (recunosc ?i prostia mea c? mi-a fost jen? s? -l verific, ulterior ?tiu c? în aceste cazuri nu trebuie s? existe bun sim?) deci în acest caz rezolv ceva în favoarea mea cu aceast? cerere
C?tre, BIROUL NOTARULUI PUBLIC ......
Av?nd în vedere c?, conform Contractului de vânzare –cump?rare nr 1864/ din anul 2011 luna august ziua 01 este prev?zut “ Notarul public va solicita la biroul de carte funciar? înt?bularea dreptului de proprietate asupra imobilului situat în municipiul ......, Bulevardul ...., num?rul ..., Bloc ..., Ap ..jude?ul ... ,înregistrat în CF individual nr.1......-C1-U6 ......,(nr CF vechi .....) cu nr topo 4837/5/7, coal? colectiv? 20386 ..... în favoarea numitilor .......?i so?ia ....., cu titlu de comp?rare bun comun” noi cumparatorii v? rug?m hotor?t s? nu executa?i înt?bularea imobilului de mai sus.
Totodat? v? rug?m s? face?i toate demersurile necesare pentru anularea total? a contractului de mai sus.
Cerem acest lucru pentru faptul c? la întocmirea contractului nu am fost în?tiin?a?i nici de v?nz?tor, nici de dumneavoastr? în calitate de notar public (v- am intrebat dac? sunt probleme cu CF)despre existen?a unui Act ac?iune în instan?? ,CONTESTA?IE LA EXEC.D.......271.2011,25.05.2011 emis de JUDEC?TORIA .......
În cuno?tin?a de cauz? a existen?ei acestui inscript noi nu am fi fost de acord cu acest contract. Hotorârea adus? în aceast? ac?iune în instan?? poate cauza pierderea imobilului ob?inut prin contractul de v?nzare-cump?rare de mai sus. Fiind am?ndoi pensionari, situa?ia noastr? materiale nu permite s? achizition?m un imobil cu situa?ie îndoielnic?.
localitatea......... numele m........?i d........
22,08,2011
Nu rezolvati nimic.
Formularea acestei cereri nu va constitui o dovada a faptului ca nu ati avut cunostinta de continutul extrasului de carte funciara, iar neglijenta dvs. nu poate constitui un motiv pentru anularea contractului.
Este un principiu de drept care spune ca nimeni nu poate invoca in favoarea sa propria culpa.
In plus, notarul nu poate face niciun demers pentru anularea contractului de vanzare-cumparare, ci numai dvs. prin formularea unei actiuni in instanta impotriva cumparatorului.
P.S. Nu vad de ce ar fi fost lipsa de bun simt din partea dvs. sa cereti sa vi se arate actele privind situatia juridica a apartamentului, pe care urma sa il cumparati. Doar erau banii dvs...
V mulumesc pentru tot. Sunt dezamgit c un notar care cstig ntr-o or, ct o profesoare cu 1,5 norme ntr-o lun, nu are nici o rspundere. n acest caz nu ar trbui s fie lege , adic s existe dovad c el a pus la dispozitia prilor actele necesare?! Nu tiu , adic sunt sigur c oamenii de rnd nu-i cunosc toate drepturile. Acest lucru nu ar fi treaba notarului, care reprezint omul legii, ar trebui s funcioneze pentru ajutarea clienilor nu pentru a le duce n eroare. i cnd te aresteaz la politie, ti atrag atenia la drepturile tale.
Dac fceam sungur actul de vnzare-cumprare atunci tiam c eu singur trebuie s am grij de toate. Nici mcar nu tiu dac era valabil acel act fr notar.
Cert este c am greit, nu pot s zic c fiecare cu meseria lui.
Probabil acuma a sosit vremea ca s obin cunotinele necesare la drept, ca s pot interveni n cazul n care avocatul sau notarul greete sau este dezinteresat sau este de rea credin.
M scuzai pentru aceste rnduri amare, dar sunt foarte dezamgit i nc o dat v mulumesc pentru amabilitatea i rbdarea dumneavooastr.
Cu stim i respect m.....
Cred ca notiunile fundamentale de drept ar trebui sa faca parte din cultura generala a fiecaruia.
Puteti, de asemenea, sa gasiti un avocat in care sa aveti incredere si care sa va consilieze ori de cate ori veti avea nevoie.
Nevoia unui consultant juridic este din ce in ce mai pregnanta in zilele noastre, pentru ca cele mai multe probleme, cu care se confrunta oamenii, se nasc din necunoasterea propriilor drepturi.
Va multumesc inca o data pentru consultatie. Mi a fost de mare ajutor.
Multumesc si pentru rabdare.
Cu stima m....
Sa aveti o seara placuta
Pagina 2 din 5
Du-te la pagina
1
2
3
4
5