avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare - cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare - cumparare

Am facut un contract de vanzare - cumparare pentru un apartament de bloc in data de 1 aug.2011 la un notar public. Totul a decurs in ordine, am semnat contractul am platit pretul apartamentului cu bani cash in fata notarului. Peste 2 saptamani m-am prezentat la notar pentru extras CF, cand notarul mi - a comunicat ca exista probleme de intabulare, deoarece foaia de proprietate din CF in rubrica " Inscrieri privitoare la proprietate" -exista un act actiune in instanta emis de judecatorie din data de 25.05.2011. "Intabulare , drept de PROPRIETATE, cu titlu de cumparare la licitatie, dobandit prin Conventie, cota actuala 1/1" pe numele vanzatorului este datat din 10.06.2011. In partea III. a CF-lui la Foaie de sarcini e specificat ca NU SUNT. Actul judecatoresc in instanta consta in contestarea la executie a doamnei proprietara a imobilului, care nu s-a inteles cu sotul divortat si au ajuns la executare silita la cererea domnului proprietar. La aceasta licitatie a devenit proprietar cel de la care am cumparat imobilul in cauza. Precizez ca eu nu am avut cunostinte de cauza la antecedentele referitor la imobil(ap. de bloc)- anuntul pentru vanzare am scos din ziarul local, din aceasta cauza am ales eu notarul, special sa exclud eventuale excrocherii.Notarul nu mi- a aratat extrasul CF, dar la intrebarea mea speciala a zis ca totul este in ordine, nu sunt probleme si nici vanzatorul n-a pomenit nimic despre actiune in instanta. Intrebarea mea este cum as putea sa ies fara pagube din aceasta incurcatura . Sa insist la anularea contractului de vanzare- cumparare? - sau sa ma mut in imobil si sa intabulez pe numele meu stiind ca exista in rol acest act judecatoresc? Ce sanse am sa recuperez banii in cazul anularii contractului? Daca ocup apartamentul si doamna va castiga cazul in instanta atuci eu pierd si banii si apartamentul?! Multumesc anticipat pentru atentie. m....
Cel mai recent răspuns: Marica_sz , utilizator 21:15, 31 August 2011
Cu placere.
Imi pare rau ca nu v-am putut da vesti mai bune. :bow:
Alimanescu George a scris:

Cred ca notiunile fundamentale de drept ar trebui sa faca parte din cultura generala a fiecaruia.
Puteti, de asemenea, sa gasiti un avocat in care sa aveti incredere si care sa va consilieze ori de cate ori veti avea nevoie.
Nevoia unui consultant juridic este din ce in ce mai pregnanta in zilele noastre, pentru ca cele mai multe probleme, cu care se confrunta oamenii, se nasc din necunoasterea propriilor drepturi.

Din pacate dreptul nu este simplu...

Incercati sa mergeti de urgenta sa consutati un avocat pentru a salva ceea ce se mai poate salva...

Incercati sa nu se piarda urma banilor pe care i-ati platit.

Poate ar fi functionala o plangere penala.

Nu am inteles cu de s-a intamplat asa ceva si de mult nu am mai auzit sa se intample asa ceva...
Va multumesc ca, inca va preocupa problema mea. Eu am vrut sa aranjez aceasta problema pe cale amiabila, de aceea inca nu am facut pasi oficiali. Verbal si vanzatorul ar dori acest lucru, nu a refuzat sa-mi inapoie banii, dar nici termen nu-mi poate da. El sustine ca imposibil sa se piarda apartamentul cu acel act in instanta care este trecut in CF. Eu am specificat ca pentru mine si probabilitatea 1% este mult si i-am propus ca daca este asa sigur de ce nu gireaza cu apartamentul lui acest lucru. Atuncia a zis ca apartamentul este a mamei lui. Dar nici mama lui nu poate gira pentru ca inca nu sunt facute actele succesoriale dupa moartea tatalui (nu stiu daca m-am exprimat corect) si asa mai departe...Acest vanzator are o firma si doi asociati (nu stiu inca numele firmei) De aceea mentionez acest lucru deoarece el a zis ca nu-mi poate inapoia banii fiindca a platit datoriile firmei cu ei. Unul dintre asociati a venit cu el( intalnirea era la notar) special ca sa ma convinga sa nu-mi fie teama de acel act la instanta pe rol, dar si el a specificat ca nu are niciun imobil in proprietate in schimb ar avea terenuri. Dar noi nu ne putem muta pe un teren, noi avem nevoie de apartament, asa ca am refuzat aceasta propunere.. Acuma chiar stau pe ace, sa dau in judecata acuma, sau sa astept sa se termine procesul cu contestatie la executor si atuncia sa cer garantia de orice evictiune (dar daca acuma nu au bani nici proprietati imobiliare-de ce sa cred ca in viitor vor avea.) Daca ma mut in apartament, imediat trebuie sa fac o investitie serioasa fata de posibilitatile mele materiale.(cel putin trebuie zugravit-nu a fost zugravit cred ca de 30 de ani). Poate va plictisesc cu aceste amanunte. Incerc sa trec la subiect. De si nu am facut nici un demers oficial am facut sapaturi. Am aflat cei trei asociati a firmei printre altele se ocupa cu terenuri (cumpara, vinde..) si dupa cum am aflat nu este prima licitatie la care au obtinut imobil sub pretul pietii.Joi in 25 am audienta la CF(pentru neregulie din CF), joi am dat termen sa primesc raspuns (au promis ca vor cauta apartament cu care sa gireze),fata de ce -mi vor spune voi face urmatorul pas. Acuma am invatat lectia, nu voi face niciun pas fara avocat. Nu trebuie sa va suparati dar nu prea am incredere in avocatii de la noi. Si eu ma inclin mai degraba la o plangere penala, dar in aceasta privinta chiar sunt analfabeta (acuma voi studia pe net-oricum nu pot dormi). Inca nu am realizat gravitatea problemelor. Imi mai dati va rog frumos niste idei in cunostinta celor de mai sus.
PS. La notar a aparut o cunostinta pentru o autentificare. Aceasta cunostinta a cumparat un teren pentru constructie si dupa ce a platit terenul a aflat ca este teren extravilan, dar el a primit banii inapoi. (de aceea amintesc acest lucru fiindca este vorba de acelasi vanzator)
Multumesc pentru rabdare si va doresc somn usor.
Cu stima m.....
Buna dimineata,
Ma macina un gand. Ce v-a determinat sa schimbati parerea? La inceput mi-ati spus ca nu trebuie sa-mi fac griji:
< "Vanzatorul raspunde de evictiune. Aceasta inseamna ca, daca respectiva contestatie la executare va fi admisa si actele intocmite in cursul executarii silite vor fi anulate, inclusiv procesul verbal de asjudecare si actul de adjudecare, atunci cel care v-a vandut dvs. va avea obligatia sa va restituie pretul apartamentului.
Pana la finalizarea contestatiei la executare nu aveti pentru ce sa va faceti griji.">
Care a fost informatia mea transmisa ce v-a determinat sa spuneti < "nu am inteles cum de s-a intamplat asa ceva si de mult n-am auzit sa se intample asa ceva"?>
Inseamna ca sunt in pericol mai mare decat cred eu?
Multumesc pentru atentia acordata.
Cu stima: m......

Marica_sz

Sinteti victima unei inselatorii, cel mai probabil cu complicitatea notarului (dificil de dovedit).

Consultati un avocat bun specializat in penal si depuneti o plingere penala pentru inselatorie, abuz de incredere etc. in care va constituiti si parte civila.

Este evident ca nu ati fi cumparat niciodata acest apartament de la o persoana care are mari sanse sa nu fie proprietar. Daca instantele de judecata vor decide ca acest "domn" este adevaratul proprietar, atunci va fi foarte bine ptr. dvs. caci nu veti avea un prejudiciu material mare. In caz contrar insa, "domnul'' fiind ''gaurit'' de datorii, nu vad ce mai puteti spera de la el. O sansa ar fi daca notarul recunoaste (sau se dovedeste) ca a "gresit" si atunci puteti recupera banii dati, notarii fiind instariti si asigurati in caz de situatii de ''greseala''...

Procesul in civil si plingerea penala nu au nimic in comun...deci nu riscati nimic, ba dimpotriva...

Citez:

"Infractiunea de inselaciune este incriminata intr-o varianta tip, doua variante speciale si alte doua agravate. Potrivit art. 215 alin. (1) C. pen., varianta tip consta in inducerea in eroare a unei persoane, prin prezentarea ca adevarata a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasa a unei fapte adevarate, in scopul de a obtine pentru sine sau pentru altul un folos material injust si daca s-a pricinuit o paguba.

De asemenea, mai trebuie precizat ca pentru a se putea retine inselaciune cu prilejul incheierii sau executarii unui contract sunt necesare urmatoarele conditii:

a) sa aiba loc incheierea sau executarea unui contract;

b) cu prilejul incheierii sau executarii contractului, subiectul activ sa induca sau sa mentina n eroare subiectul pasiv;

c) actiunea de amagire sa determine pe cei indusi sau mentinuti in eroare sa incheie sau sa execute contractul n conditiile stipulate, adica in conditiile care altfel nu ar fi fost acceptate si care au creat o situatie pagubitoare pentru subiectul pasiv;

d) actiunea sa fie savirsita cu intentie.

Succes!

Ultima modificare: Marți, 23 August 2011
anonim99, utilizator

Alte discuții în legătură

Vanzare teren intabulat pe altcineva viliezwarez viliezwarez Buna am vandut un teren perfect legal din punct de vedere juridic inscris in cf la notar am facut vanzare cumparare am incasat banii tot ok. Dar acuma m-am ... (vezi toată discuția)
Imobil contract vanzare - cumparare rv_2007 rv_2007 salut, am cumparat un imobil, cu acte (zic ok), prin notariat. Fostul proprietar a mostenit jumatate din imobil (imobilul fiind 1/2 cota parte), printr-un ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil de doua ori LaurV LaurV Buna ziua, Este posibila vanzarea unui imobil de doua ori? Din cate am inteles eu, dupa 6 zile de la obtinerea primului extras de carte funciara, vanzatorul ... (vezi toată discuția)