avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... neplata pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

neplata pensiei alimentare

Buna ziua . Sint divortata din iunie 2009 , fostul sot nu mi-a dat niciodata pensie alimentara pt.cel 2 copii minori . In sentinta de divort s-a mentionat ca trebuie sa dea pensie intr-un anumir cuantum lunar pt.ambii copii . Am facut plingere la politie , am avut un proces pt.abandon de familie iar in aprilie 2011 s-a dat sentinta pt.ca fostul meu sot sa plateasca o amenda penala de 500 roni cu suspendare . (A mituit judecatorul si pe avocata mea pe care la a doua infatisare am schimbat-o .)In sentinta se spune ca avocata nu a cerut la prima infatisare "constituirea partii civile" si nu am dreptul la banii din urma . Atit la politie cit si la Parchet s-a mentionat ca ma constitui parte civila . Dupa ce am aflat despre sentinta in aprilie 2011 am facut recurs si voi avea termen in septembrie 2011 . Fostul meu sot nu imi da pensie alimentara nici acum si i-am facut o noua plingere penala pt.perioada mai, iunie 2011 . Am fost chemata la politie si din nou se incearca intimidarea mea si chiar amenintarea mea de catre politisti care sint prieteni cu fostul meu sot . politistii , chiar si fostul sot mi-au spus ca pot sa fac oricite plingeri vreau pt.ca atita timp cit am un recurs in desfasurare nu exista infractiune din partea fostului sot pina la finalul procesului pt.abandon de familie . Este posibil asa ceva ? Aceasta plingere m-a sfatuit sa o fac un judecator care este cunostinta de familie si initial am depus-o la Parchet si de acolo au trimis-o la politia orasului . Deci nu are rost sa mai fac plingeri ? Nu mai pot obtine pensia din urma la recurs ? Unde trebuie sa ma adresez ?
Cel mai recent răspuns: L.D. Marza-Cabinet de avocat , Avocat 13:05, 20 August 2011
Atata vreme cat nu au trecut 3 ani de la data cand pensia era datorata, copii au dreptul la ea si o puteti cere in numele acestora.
De ce nu cereti unui executor executarea silita a acestei obligatii? Sa ii puna poprire pe salariu. Daca angajatorul nu se conformeaza adresei de poprire, se face validare de poprire impotriva angajatorului.
dar pe sot nu puteti sa il executati silit? ba puteti face plangere si nu va opriti si mai mult nu va lasati intimidata de politie. le puteti face si lor plangere pentru abuz
Am fost si la executor dar mi s-a spus ca daca nu are bunuri pe numele lui nu are ce sa execute . Fostul sot este administrator si asociat la 4 firme iar la una cea mai mare si mai importanta este chiar unic asociat si administrator . Pe numele lui nu are nici un bun tot este trecut pe firma si chiar mi-a spus ca asa va face . Iar de salar ce sa mai vorbesc ? Cine sa-i faca poprire ? el sa-si faca lui? Cind este in somaj , cind este in concediu fara salar ...iar veniturile pe firma unde aste unic administrator si asociat au fost la decembrie 2010 de 6 miliarde lei vechi . (am vazut acte contabile impreuna cu avocata mea) . Este un om cu bani si cu influenta .
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 August 2011
Alin Popescu, administrator
Se poate pune poprire pe dividente, pot fi executate silit pqartile sociale etc. In ceea ce priveste plangerea penala, daca organele nu isi fac datoria, faceti sesizare mai departe. Nimeni nu poate fi mai presus de lege.
Am citit aici "daca organele nu-si fac datoria faceti sesizare mai departe". M-ar interesa si pe mine ce inseamna mai departe pentru ca m-am lovit si eu de indolenta politistilor.
Va multumesc si doresc dnei succes!

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua. Fostul meu sot nu-mi plateste pensia alimentara din iune 2009 cind s-a pronuntat sentinta de divort prin care a fost prevazuta plata ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua . In luna aprilie 2011 instanta de judecata a stabilit reducerea pensiei alimetare si tot atunci o alta instanta a stabilit ca fostul meu sot sa ... (vezi toată discuția)
Plingere penala pt.neplata pensiei alimentare Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua . Am avut un proces pentru abandon de familie(neplata pensiei alimentare de catre fostul meu sot) pentru perioada iunie 2009 pina in mai 2010 . In ... (vezi toată discuția)