avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Comert cu amanuntul
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Comert cu amanuntul

Daca vand unei firme o cantitate mai mare de produse, in conditiile in care in obiectul de activitate am doar comert cu amanuntul am dreptul sa emit chitanta la factura sau sunt obligata sa emit bon fiscal? Multumiri,
Pai nu prea puteti, colegii mei v-au explicat deja. Dvs. aveti ca si obiect de activitate "Comert cu amanuntul"- activitate desfasurata de agentii economici care vand produse sau marfuri direct consumatorilor, pentru uzul lor personal. Ca sa vindeti unei persoane juridice produse in scopul revanzarii de catre aceasta ar trebui sa aveti si comert en-gros. Aveti nevoie si de casa de marcat fiscala.
Iar cadrul legal pentru ceea ce doriti Dvs. sa faceti, tocmai v-a fost expus mai sus.
Ultima modificare: Marți, 23 August 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
pana la urma daca vine 2 bucati dintr-o marfa este engros?... care e limita in cifre.... duzina? (12)....6 bucati..10 bucati.. 50 de bucati....?.... 12 bucati pe zi?...in fiecare zi....12x30 de bucati pe luna....? sau nu e stabilita nici o cifra in lege?? pt ceea ce inseamna "en gros" in cifre, kg, metri
Ultima modificare: Marți, 23 August 2011
ContSters83715, utilizator
nu exista norme metodologice de pune in aplicare a limbii romane, cuvintele sunt o conventie ("civila"), nu exista sanctiuni sau amenzi in lege pentru nici o limba si nici nu vor exista, orice vorbitor este creator de limba si poate inventa oricand o noua regula, uzanta, metafora sau poate modifica limbajul care este in uz , stalcindu-l, ironizandul sau nu......practic filologii normeaza si sunt pusi in fata faptului implinit.....fara drept de apel... cu exceptia vulgaritatilor care se pedepsesc cu martor in instanta, nu aveti nici o alta sansa....de constrangere....sau dovedire a unui prejudiciu, oricine poate incalca orice norma de gramatica, ca si cand ar trece pe rosu si politistul nu l-ar putea vedea... intrun cadrul oficial, e recomandat sa folosesti limbaj standard ( deci nu suburban )

Sensul comunicarii este sa intelegi sensul, nu cuvintele,
Cuvintele nu exista.
Doar sensul care le este impregnat.
Traducatorii nu traduc cuvinte, ci sensul.

Nu am aflat traducerea expresiei "en gros".. exista o definitie legala?
Cate? En gros inseamna sub doua (2) cu conditia sa nu fie revandute.... dar cine sta sa verifice ca le-a revandut...?

Eu as fi de parere ca ce este peste "2 buc pe luna" .... este engros si cu scopul de revanzare...sa vedem specialistii ce spun
Ultima modificare: Marți, 23 August 2011
ContSters83715, utilizator
Marile magazine cu amanuntul procedeaza asa cum am spus eu mai inainte (si asa cum este in litera si spiritul legii) si, in plus, specifica pe factura faptul ca marfa nu poate fi revanduta.

Deci, o persoana juridica poate cumpara de la un magazin cu amanuntul marfa ca orice alt client si i se elibereaza bon de casa. Daca doreste, i se elibereaza factura, dar marfa aceea nu poate fi revanduta ci folosita pentru consumul propriu (exemplu: hartie pentru birou) sau intr-un proces din care rezulta alte produse (exemplu: cumpar faina si fac covrigi). Comerciantul cu amanuntul care vinde marfa, da bonul fiscal si factura, nu este sanctionat daca celalalt o revinde.

Aceasta e legislatia in acest moment in Romania. Daca e buna sau rea, asta e alta discutie.
deci chiar si o bucata daca vinde, trebuie sa scrie pe ea ca "nu este pentru revanzare".

Ca sa fiti acoperit scrieti ca nu e pentru revanzare... si vindeti-le oricate vor ei sa cumpere in aceste conditii...."aspre", oare pe ei ii pedepseste ceva? daca incalca principiul stoparii revanzarii..
Ultima modificare: Miercuri, 24 August 2011
ContSters83715, utilizator

Alte discuții în legătură

Chitanta vs bon fiscal ioanaep ioanaep Buna ziua, Stie cineva daca mai nou o societate este obligata sa emita bon fiscal catre o alta societate....? Eu nu stiu de asa ceva, poate stie ... (vezi toată discuția)
Punct de lucru adrianabresug adrianabresug avem un pct de lucru cu activitate autorizata depozit engros si en detail .O parte din clienti persoane juridice cumpara de la noi cu factura si plata cu OP ... (vezi toată discuția)
De unde se poate cumpara marfa? ela1987 ela1987 Buna ziua, am avut control de la vama si ni s-a spus ca nu se poate vinde marfa cumparata de la Billa, Kaufland etc. Am gasit legea 12/1990 care prevede ca nu ... (vezi toată discuția)