Am depus dupa decesul mamei (divortata) eu si fratele meu am scos de la notar certificate de acceptare a mostenirii in ideea ca vom cere in instanta retrocedarea unui teren conf. 10/2001 ; relatiile intr mine si frate sau racit eu am umblat dupa acte si am depus notificare pt. acel teren ,dupa 3 ani mi s-a recunoscut in instanta dreptul la compensatii banesti ; Mi se cere de catre primaria orasului respectiv certificat de mostenitor - am inteles ca trebuie sa ne prezentam la un notar toti mostenitorii dar pe frate, pe care nu l-am vazut de la decesul mamei nu am de unde sa-l iau , e plecat din tara - pt . a obtine certificatul de mostenitor trebuie sa fie si el prezent? succesiunea nu s-a dezbatut ,nefiind nimic de impartit doar ipotetic la acea vreme nefacandu-se nici un act , dezbatere succesorala; certificatul de mostenitor nu confera o calitate ? - este o taxa in acest sens ?, mai e nevoie si de o dezbatere succesorala , la momentul decesului mamei neexistand bunuri ?
Mosteniri
ella2010
daca fratele meu in urmatoarele 6 luni,nu isi exprima dorinta de a participa la succesiune dupa mama noastra [tata a murit mai demult] mai are dreptul ... (vezi toată discuția)