avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Utilizare logo prestator
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Utilizare logo prestator

Poate o firma sa inscriptioneze pe ambalajele gamei produselor testate logoul prestatorului? In ce conditii? Care ar fi riscurile ?
Care este sediul materiei?


va multumesc
Cel mai recent răspuns: say , utilizator 08:44, 24 August 2011
Buna ziua, intrebarea dvs. este putin ambiguua, nu se intelege exact cine este prestatorul: cel care fabrica produsele sau cel care le testeaza. Oricum, se pot pune pe ambalaj cu acordul titularului marcii (logo-ului).
Succes!
Noi avem calitatea de prestator iar beneficiarul doreste sa inscriptioneze pe ambalajele gamei produselor testate logoul nostru.
Este in regula?
Care este baza legala?
Ok, atunci trebuie sa aiba acordul dvs. de utilizare a logo-ului (pe care banuiesc ca l-ati inregistrat ca marca) in anumite conditii pe care le stabiliti de comun acord. Fie o faceti sub forma de licenta de marca, fie doar sub forma unui paragraf in cadrul unui contract deja existent intre dvs., privind drepturile de proprietate industriala. Cadrul legal este legislatia in vigoare privind marcile, in principiu legea 64/98, republicata.
Succes!
Va multumesc foarte mult.
Daca beneficiarul doreste sa inscrie logo Dumneavoastra pe ambalajele produselor testate de Dumneavostra in calitate de prestator, atunci se va ivi situatia in care exista anume obligatii ale Dumneavoastra cu privire la caliatate produselor. Fiti deci atenti , in caliate a Dumneavoastra de prestator ca nu cumva intreaga raspundere asupra caliatatii produsului sa o preluati fara anume conditii pe care trebie sa le impuneti si Dumneavoastra beneficiarului.Daca aceasta pretentie a beneficiarului nu a fost inclusa in contractul cu Dumneavoastra atunci solicitati sa incheiati o anexa la contract special destinata pretentiilor Dvs privind inscrierea logo-ului.

Alte discuții în legătură

Responsabilitate privind realizarea obiectivelor anuale de valorificare si reciclare a deseurilor de ambalaje abordeianu abordeianu Vreau si eu sa inteleg cui revine resposabilitatea indeplinirii obiectivelor anuale de valorificare si reciclare in conditiile in care o firma produce ambalaje ... (vezi toată discuția)
Import fructe si bumbac din egypt betty ely betty ely buna ziua as dori sa cunosc in ce termene ale legii pot realiza un import de fructe si de bumbac din egypt in romania .nu stiu nici macar carei ... (vezi toată discuția)
Sigla mea pe produs facut in afara ue lArmAr lArmAr Buna ziua. Noi facem import de produse din afara UE... unde cand ajung in Romania se efectueaza vama. Am dori ca firma producatoare cu care colaboram sa ne ... (vezi toată discuția)