avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Utilizare logo prestator
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Utilizare logo prestator

Poate o firma sa inscriptioneze pe ambalajele gamei produselor testate logoul prestatorului? In ce conditii? Care ar fi riscurile ?
Care este sediul materiei?


va multumesc
Cel mai recent răspuns: say , utilizator 08:44, 24 August 2011
Bun si ce ma sfatuiti sa trec in anexa contractului, nu am nicio idee intrucat nu m-am intalnit niciodata cu o tema ca aceasta.
Probabil trebuie sa trec ca logoul se va intrebuinta numai pe teritoriul Romaniei (asa am vazut ca reiese din lege), apoi in ceea ce priveste calitatea produselor .... ce trebuie sa trec (noi, in calitate de prestator efectuam testari de produse conform anumitor standarde) .

Transmiteti-mi alte aventuale sugestii.

Sau pot sa trec o fraza in contract prin care sa spun "se vor respecta prevederile lg 84/1998 republicata in ceea ce priveste drepturile titularului marcii"

Va multumesc foarte mult.

Veti intocmi anexa la contract doar daca posterior incheierii contractului beneficiarul v-a solicitat ca pe ambalajul produsului sa apara si logo-ul Dvs. Daca aceasta este situatia de fapt, atunci beneficiarul nu v-a solicitat sa folositi logo-ul ca marca de produs ci doar ca semn ca produsul a fost testat de Dvs . In aceasta situatie anexa va putea contine cel putin
urmatorele:
- numarul marcii inregistrate la OSIM pentru logo-ul Dvs si termenul de valabilitate al acestei marci(pana la ce data marca va fi valiabila in Romania)
- beneficiarul se va obliga sa respecte prevederile legii 64/98 republicata privind drepturile titularului marcii
- logo-ul NU este o marca de cerificare
- numerele standardelor in baza carora produsele au fost testate si precizarea ca alte cerinte din partea beneficiarului nu vor fi revendicate
- nici o alta calitate decat cele inscrise in standardele de mai sus nu pot fi considerate ca fiind testate de catre firma Dvs si nici nu pot fi obiectul unui litigiu intre Dvs si beneficiar.

Desigur, mai pot fi si alte clauze care sa va apere de eventuale reclamantii ale consumatorilor sau utilizatorilor acelor produse testate de firma Dvs. trebuie sa le gasiti din experienta pe care o avetti
va multumesc foarte mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Responsabilitate privind realizarea obiectivelor anuale de valorificare si reciclare a deseurilor de ambalaje abordeianu abordeianu Vreau si eu sa inteleg cui revine resposabilitatea indeplinirii obiectivelor anuale de valorificare si reciclare in conditiile in care o firma produce ambalaje ... (vezi toată discuția)
Import fructe si bumbac din egypt betty ely betty ely buna ziua as dori sa cunosc in ce termene ale legii pot realiza un import de fructe si de bumbac din egypt in romania .nu stiu nici macar carei ... (vezi toată discuția)
Sigla mea pe produs facut in afara ue lArmAr lArmAr Buna ziua. Noi facem import de produse din afara UE... unde cand ajung in Romania se efectueaza vama. Am dori ca firma producatoare cu care colaboram sa ne ... (vezi toată discuția)