avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 349 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice experienta similara
Discuție deschisă în Achiziţii publice

experienta similara

La un contract de experienta similara privind furnizarea si montarea de camere video nu trebuie sa aibe si un pv de receptie finala? Sc respectiva au prezentat doar pv de receptie, pv de receptie finala nu.
Cel mai recent răspuns: Vasile Popa , Consultant fiscal 10:11, 23 August 2011
Modul d ereceptie trebuie stabilit in contract. Avand in vedere ca se efectueaza o lucrare, care probabil are si o perioada de testare si garantie, normal e sa avem un proces verbal la terminarea lucrarii si punere in functiune si un proces verbal final supa expirarea garantiei. Daca nu exista garantie procesul verbal la terminarea lucrarii poate fi si procesul verbal final. Important e sa fie semnat de reprezentantii imputerniciti ai bebeficiarului
Buna ziua!
Am si eu o problema legata de experienta similara: daca se cere un contract anterior similar e normal sa fie mai mic decit valoarea estimata pentru lucrarea sau serviciul scos la licitatie?
Cu alte cuvinte valoarea estimata este „X” iar cerinta minima obligatorie din fisa de date a achizitiei este in suma de „X minus 200 lei”?
Multumesc!#-o
intre 0-X poate fi. nu poate fi mai mare de X
popa vasile a scris:

intre 0-X poate fi. nu poate fi mai mare de X

Va rog sa argumentati cu baza legala!(intre 0 si X???)
Cu tot respectul dar asa ceva pare deja prea mult! Atunci sa nu mai cerem experienta anterioara ca sa nu incurcam „prietenii”! Daca pe SEAP dai valoarea estimata „X” atunci cum vii in fisa de date a achizitiei cu „X-200” iar ofertantul are un contract anterior de „(X-200)+3 lei”.....De ce? Ca sa se califice?
O zi buna!!
ordinul 155/2006
Recomandare: Se poate solicita ca cerinta minima privitoare la demonstrarea capacitii tehnice i/sau profesionale prezentarea unei liste care sa conin cel puin informaii:
- despre un contract de lucrri/servicii/furnizare care din punct de vedere fizic i/sau valoric sa nu reprezinte mai mult de 30% din volumul fizic sau valoric al viitorului contract;
- despre cel mult 3 contracte de lucrri/servicii/furnizare care din punct de vedere fizic i/sau valoric sa nu reprezinte mai mult de 50% din volumul fizic sau valoric al viitorului contract.

e abrogat dar in spiritul legii nu poti cere o experienta mai mare decat lucrarea pe car vrei sa o realizezi. Cerand experienta mai mare, rezulta ca cel care castiga va avea un contract mai mic, si asa din contract in contract poti sa ajungi in cativa ani sa ai contract de 1 leu.

OUH 34/2006
ART. 178
(1) In cazul in care, pentru criteriile de natura celor prevazute la art. 176 lit. c) si d), autoritatea contractanta considera ca se justifica impunerea anumitor cerinte minime pe care ofertantii/candidatii trebuie sa le indeplineasca pentru a fi considerati calificati, atunci aceste cerinte trebuie sa fie precizate, conform principiului transparentei, in cadrul anuntului de participare
(2) Autoritatea contractanta nu are dreptul de a solicita indeplinirea unor cerinte minime referitoare la situatia economica si financiara si/sau la capacitatea tehnica si profesionala, care ar conduce la restrictionarea participarii la procedura de atribuire.
"Art. 179. - Autoritatea contractanta are obligatia de a respecta principiul proportionalitatii atunci cand stabileste criteriile de calificare si selectie, iar aceste criterii trebuie sa aiba o legatura concreta cu obiectul contractului care urmeaza a fi atribuit. In acest sens, nivelul cerintelor minime solicitate prin documentatia de atribuire, precum si documentele care probeaza indeplinirea unor astfel de cerinte trebuie sa se limiteze numai la cele strict necesare pentru a se asigura indeplinirea in conditii optime a contractului respectiv, luand in considerare exigentele specifice impuse de valoarea, natura si complexitatea acestuia."

E clar ca trebuie sa si sustii cand ceri ceva. De ce sa ceri experienta mai mare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oferte financiare egale- criteriu de departajare Mihai86P Mihai86P Buna seara, in cazul a 2 oferte egale am ales un criteriu de departajare experienta ofertantului din ultimi 3 ani, este un criteriu restrictiv? Va multumesc (vezi toată discuția)
Reducere 50 % la imm experienta similara melcsy melcsy stie cineva ca reducerea de 50 % se aplica si la experienta similara sau se poate compune din 2 contracte? MM-urile propun reducerea cu trei sau patru ... (vezi toată discuția)
Declaratia pe proprie raspundere prev. de art.11 alin.4 din hg 925/2006, pentru demonstrarea indeplinirii criteriilor de calificare prev. la art.176 din oug 34/2006 Enescu Raluca Enescu Raluca Referitor la declaratia, prev. la art.11 alin.4 din HG 925/2006, pe propria raspundere pentru demonstrarea indeplinirii criteriilor de calificare prev. la ... (vezi toată discuția)