avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Spete CEDO care sa \" rastoarne \" prezumtia de ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Spete CEDO care sa " rastoarne " prezumtia de legalitate si temeinicie a procesului verbal

Exista cauze ( decizii ) care sa " rastoarne " prezumtia de legalitate si temeinicie a procesului verbal ? Politia locala in recurs invoca cauza Salabiaku vs Franta, respectiv Buzescu vs Romania ? Sunt sanse sau va avea prioritate dreptul international ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:08, 30 August 2011
Din cate stiu eu, un aspect esential il constituie imprejurarea de fapt daca agentul constatator a vazut sau auzit el personal fapta contraventionala.
Sub acest aspect, daca agentul a constat personal prin propriile simturi savarsirea contraventiei procesul-verbal beneficiaza de o veridicitate.
In caz contrar situatia este mai incalcita.
In cauzele contraventionale hotararile CEDO sunt cam alunecoase...

Exista insa consacrata si prezumtia de nevinovatie in materie contraventionala in jurisprudenta CEDO, dar si aici am observat ca exista ceva probleme in a putea controla absolut situatia.
In mod sigur instantele au mari probleme in astfel de procese...deoarece este greu de elucidat cine ar avea dreptate in raport de jurisprudenta CEDO.

Am si eu un astfel de proces si politia mi-a facut o intampinare de vreo 10 pagini.
Cred ca vreo 10 pagini avea si plangerea redactata de mine...
Deocamdata nu ma ocup de acel caz dar voi mai pierde mult timp...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de apel adrianito66 adrianito66 As vrea o evaluare a cererii de apel pe care am facut-o nefiind reprezentat de avocat. Domnule presedinte, Subsemnatul ........... Consider ca ... (vezi toată discuția)
Proces verbal amenda radar gabi_david gabi_david in data03/06/2010 am fost oprit de un echipaj al poltiei rutiere cu radar tip nou la iesire din localitatea sighetul marmatiei mau oprit din mers ei veneau ... (vezi toată discuția)
Neacordare de prioritate melcsy melcsy daca agentul de circulatie cine l-a oprit a fost singur, fara nici un martor se poate contesta procesul verbal de contraventie?..ce sansa de castig sunt? care ... (vezi toată discuția)