avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale rata inflatiei
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

rata inflatiei

Stiti cumva care este formula de calcul a ratei inflatiei?Calculul trebuie facut la o suma de zece milioane de lei vechi. Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: A. Ionut , Consilier juridic 11:44, 26 August 2008
In ce context aveti nevoie de acest calcul? In instanta si la executare silita se solicita adresa din partea Institutului de Statistica in care se precizeaza rata totala a inflatiei pentru perioada X. Adresa se emite contra cost de INS judetean.
Este vorba de o suma care trebuie actualizata conform ratei inflatiei din 1996 si pana in prezent, suma de 10.600.000 lei vechi. Cred ca se va ajunge pana la urma in instanta. Calculul ma interesa informativ pentru inceput. Multumesc
Intrati pe site-ul B.N.R. se comunica lunar
Ceea ce comunica BNR lunar este rata dobanzii de politica monetare si rata dobanzii legale. Rata inflatiei este un alt indicator si se calculeaza de catre INS.
Exact! Pe mine asta ma interesa, modul de calcul !!!!

Alte discuții în legătură

Actualizarea unei sume cu rata inflatiei retroactiv al3xal3x2 al3xal3x2 buna!In urma unui proces pentru despagubiri civile pentru vatamare corporala din culpa,am primit o hotarare judecatoreasca in care s-au acordat despagubirile ... (vezi toată discuția)
Ajutor calcul inflatie oti oti Am o hotarare judecatoreasca care ma obliga sa platesc o suma de bani "reactualizata cu rata inflatiei de la 20.06.2007 pana la data platii efective" ... (vezi toată discuția)
Calcul indice de inflatie Darie Tudor Darie Tudor Salut amicii si pe cei care ma vor...lumina. Tuturor: La multi ani! Dupa lupte seculare care au durat mai bine de 1 an si jumatate X-((motiv pentru care am ... (vezi toată discuția)