avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Accesiune imobiliara artificiala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Accesiune imobiliara artificiala

Poate fi intentata actiune judecatoreasca impotriva proprietarului unei constructii edificatepe terenul altui proprietar in conditiile in care proprietarul constructiei si-a inscris dreptul de proprietate in cartea funciara?
Cel mai recent răspuns: ContSters214051 , utilizator 19:38, 24 August 2011
sigur ca da.dar nu ai precizat motivul pentru care vrei sa-l actionezi in judecata.
Terenul este proprietate publica a statului iar detinatorul constructiei nu vrea sa p[lateasca dreptul de folosinta asupra terenului, de fapt nu prea are de unde.
M-am gandit sa il actionez in judecata si sa invoc accesiunea imobiliara artificiala
Ultima modificare: Marți, 23 August 2011
alexandruh, utilizator
daca terenul este proprietate publica dumneavoastra in ce calitate doriti sa-l actionati in instanta?exista vreun contract de concesiune a terenului? daca da atunci vedeti clauzele acelui contract.
Nu exista nici un contract. El detine constructia si noi (statul) terenul.
alexandruh a scris:

Poate fi intentata actiune judecatoreasca impotriva proprietarului unei constructii edificatepe terenul altui proprietar in conditiile in care proprietarul constructiei si-a inscris dreptul de proprietate in cartea funciara?



nu cred ca se putea intabula fara dovada folosintei terenului..
oricum, intabulat fiind cred ca-i constructor de buna credinta ceea ce poate avea ca si consecinte o reconventionala la cererea dvs de accesiune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil fara teren PPPP PPPP Sunt chirias al unui imobil ce este construit de o societate (A) pe terenul altei societati (B ) fara un acord scris pentru utilizarea terenului intre cele ... (vezi toată discuția)
Constructor pe terenul altcuiva. cine e proprietar si cine plateste impozitul? eliza78 eliza78 o societate incheie contract de inchiriere pentru un teren liber de constructii cu o cooperativa. intre timp chiriasul construieste 2 cladiri pe acest ... (vezi toată discuția)
Este acesta un caz de accesiune imobiliara artificiala? inm2015 inm2015 Proprietarul unui teren si al unei case edificate pe acest teren, construieste(fara autorizatie) 2 anexe gospodaresti(magazii) pe acest teren. Dupa 5 ani, ... (vezi toată discuția)