avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren arendat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren arendat

Buna seara.As dori un sfat.Am terenuri arendate cu ctr.valabile pana in 2016.Unii dintre proprietari au vandut aceste terenuri arendate unei societati comerciale care in baza actelor de vanzare-cumparare imi solicita eliberarea terenurilor de culturi si predarea catre noul proprietar.In speta proprietarii au vandut cu ochii inchisi , semnand in fata notarului ca vand teren liber de sarcini,neinchiriat,nearendat, etc.deci incalcand clauzele contractuale din ctr.de arenda.
As vrea sa stiu cum pot merge mai departe si ce raspuns ii dau noului proprietar care vrea terenul.
Eu in baza suprafetei arendate am credite bancare si programe structurale.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:34, 24 August 2011
nu se intelege nimic logic din relatarea dvs. ba spuneti ca aveti ceea ce inseamna ca sunteti inca proprietar ba spuneti ca proprietarul va obliga. mai aveti sau nu in posesie terenurile?
Da,este posibil sa nu fi fost destul de coerenta in explicatii.Deci eu sunt arendasul,lucrez terenul in prezent, dar arendatorii(proprietarii de teren) au vandut terenul arendat mie unei societati comerciale.Aceasta societate m-a notificat sa-i eliberez terenurile de culturi si sa i le predau.Intrebarea mea este daca ma pot impotrivi cumva intrucat am contracte de arenda valabile pana in 2016.Aceasta societate a si incheiat contracte de arenda cu alt arendas, fara sa fie inca in posesia fizica a terenurilor,si ma notifica pe mine sa le predau noului arendas.
Sper ca acum sa fiu inteleasa.
Multumesc.
eu am inteles ce spuneti . situatia se poate solutiona - CITITI LEGEA ARENDARI - CARE REGLEMENTEAZA DREPTURI SI OBLIGATII ,PRELUATE DE CONTRACT,in care sens incercati :
- conciliere amiabila cu arendatorul si societatea cumparatoare privind realizarea - obtinerea - recoltei de pe teren sau despagubire de catre noul proprietar ,soc.com.cump.,prin noul arendas ca beneficiar al rodului .
- daca terenul ESTE LIBER , necultivat , si contractul de arendare nu a fost denuntat puteti actiona in instanta arendatorul , solicitand despagubiri si daune ,dupa caz , prelucrand terenul in continuare si, concomitent , notificati cumparatorul ca d=tra nu aveti obligatii fata de el si pana la solutionarea ,de instanta , a litigilui ve-ti detine terenul conform contractului pana in anul 2016.
bafta.
,
Puteti actiona in instanta in sensul recuperarii pagubelor provocate prin nerespectarea contractelor de arenda si a termenelor stipulate acolo catre fostii proprietari. Pe langa ca au facut acele declaratii false cum ca terenurile sunt "libere", mai erau unele termene in care respectivii trebuia sa va anunte ca doresc incetarea colaborarii pentru ca dumneavostra sa nu mai faceti anumite investitii pentru infiintarea culturilor pe acele terenuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arendas declara insolventa, nu plateste arenda, dar cultiva din nou terenul Hauti Hauti Am arendat pe 5 ani. In octombrie 2016 contractul va expira. In contract este prevazut ca arendasul sa plateasca impozitul pe teren la primarie dar de trei ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren agricol AdrianaBal AdrianaBal Doresc sa vand 2 ha teren agricol aflat sub contract in arenda...Arendasul nu este de acord si nu semneaza notificarea si nu vrea sa cumpere terenul la pretul ... (vezi toată discuția)
Teren agricol dat in arenda unei firme.poate arendasul sa-l inchirieze altor persone fizice telecomanda telecomanda Am dat in arenda unei firme 4 ha teren agricol.pretul 800.kg grau /ha Firma respectiva la randul ei a dat acest teren unor persoane fizice pentru al lucra ... (vezi toată discuția)