avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... LIMITARE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

LIMITARE

Buna ziua - are dreptul angajatorul sa mi limiteze libertarea de exprimare in timpul serviciului, ex : timp de 8 ore nu vorbesc cu colegii de munca, trec pe langa ei fara a vb, poate doar mimica ?
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 10:58, 24 August 2011
Salutare Victor,
Ce scrii tu e halucinant!!!
Nu stiu ce angajator ar face astfel de lucruri....

Dreptul fiecarui om la libera exprimare este garantat prin constitutie si prin legile fundamentale ale UE si ale dr. international....
Este considerat un abuz din partea lui sa se comporte asa cu proprii angajati...
Il putet da in judecata....
(apropo...sunt siituatii in care unii angajati pot adresa cuvinte licentioase unul altuia fie voit fie din gluma...iar angajatorul sa interzica acest lucru...insa totul trebuie sa fie prevazut in ROI!!!)
Cu stima!!
De[pinde de cat de tare va 'exprimati" , ce fel de activitate desfasurati si daca vorbitul cu ceilalti colegi poate fi interpretat ca o diminuare sau oprire a procesului muncii, pentru care dvs. primiti un salariu.
In strainatate, exista pauze stricte de cafea, tigara, necesitati fiziologice, etc.si pauza de masa, cand salariatul face ce doreste, dar odata terminate astfel de pauze, isi vede de treaba lui si nu vorbeste cu nimeni.
Nu o luati ca un afront personal, dar orice ati spune, in tara asta prea se vorbeste mult si nu se face mai nimic...... in definitiv, la serviciu mergem sa lucram nu doar sa socializam cu colegii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fumat la locul de munca pentru f.p. VladMirovici VladMirovici Cu ceva timp in urma discutam cu un amic o situatie reala, privind fumatul in cadrul institutiilor publice. Am gasit un topic pe acest site unde se mentiona ... (vezi toată discuția)
Cum renuntam la fumat? elga50 elga50 Nu stiu altii cum sunt, dar eu, cand ma uit la mine si vad ca nu ma pot lasa de fumat....ma apuca disperarea! Voi cum ati facut? Ce ati auzit de la ... (vezi toată discuția)
Maine e 1 aprilie! aveti in ’’sertar’’ vreo pacaleala memorabila? ContSters196669 ContSters196669 De multi ani sunt in garda de 1 aprilie, pentru ca in 1998 am fost pacalita profesionist. Eram nou angajate (doar de 3 saptamani) eu si inca 2 colege, iar ... (vezi toată discuția)