avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Nerespectarea semnalelor polistului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Nerespectarea semnalelor polistului

Aseara , i-am imprumutat masina fratelui meu. Acesta s-a dus cu prietenii lui la un restaurant unde au luat cina. La intoarcere acesta a observat ca o masina de politie a incetinit, iar apoi o persoana s-a dat jos. Fratele meu nu a vazut sa i se faca vre-un semn de oprire , si-a continuat drumul, pana cand a ajuns acasa.
A doua zi eu am fost sunat pe telefon de asa zisul "agent" sa ma prezint la postul de politie in 30 minute sa discutam. Binenteles ca nu l-am crezut si i-am zis sa ma lase in pace.
Ce i se poate intampla fratelui meu?
"Agentul" sustine ca eu sa ma prezint, si ca m-a vazut pe mine la volan. Mi-a comunicat tot in cadrul acelei convorbiri telefonice , daca nu ma prezint in acele 30 minute imi va trimite citatie acasa.
Ce mi se poate intampla mie? sau ce este de facut in aceasta situatie.
Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 24 August 2011
nebundlegat, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 02:31, 26 August 2011
nu vi se intampla nimic. nu are decat sa va citeze. nu dati nicio declaratie.... dar sa va strangeti probe ca masina era condusa de fratele dvs. sinu doar martori. eventual oameni de la restaurant, inregistrari video.ok?
Ultima modificare: Miercuri, 24 August 2011
L.D. Marza-Cabinet de avocat, Avocat
Deci, in cazul in care mi se solicita sa dau vre-o declaratie sa refuz?
Oricum eu in momentul asta plec in concediu la mare. Va multumesc pentru informatii.
O zi buna.
Puteti merge la politie doar ca sa va informati cu ce solicita acestia dar dovada ca v-au vazut pe dv la volan ei vor trebui sa o produca.Nu au motiv sa ia vreo masura impotriva dv. dar precis ca o sa va sicaneze de acum incolo.
Ok am inteles ca eu nu pot sa patesc absolut nimic dar fratele meu poate sa fie sanctionat ?
Fratele dvs avea obligatia sa opreasca numai la semnalul regulamentar al agentului de politie.

Alte discuții în legătură

Dispozitiile politistului rutier tichil tichil Care sunt si unde sunt reglementate dispozitiile agentului rutier. (vezi toată discuția)
Retinerea permisului de conducere pt neoprirea la semnalul agentului Adrian1278 Adrian1278 Salutare tuturor, Ieri seara conduceam dinspre Marriot pe Calea 13 septembrie spre Bd. Libertatii cu prietena langa mine. Era foarte liber, aveam 80-90 la ora ... (vezi toată discuția)
2 suspendari alex139rom alex139rom se da urmatoarea situatie: deschis proces pentru depasire pe linia continua in data de 6 decembrie 2009 cu termenul de judecata in data de 26 martie ... (vezi toată discuția)