avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... accident de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

accident de munca

as dori ceva informatii in legatura cu un accident de munca
acesta s-a produs la manevrarea unui utilaj de catre muncitor(tata)desi normal muncitorii nu prea au ce cauta sa lucreze cu telecomanda utilajului insa daca seful spune nu prea ai ce face.
i-a sarit o piatra in ochi si a suferit o interventie chirurgicala gratuita dar nu se mai pun atentiile drumurile si medicamentele
a venit o persoana de la protectia muncii din cadrul unitatii si l-a gasit vinovat in manevrarea utilajului si i-a spus ca orice altceva mai are nevoie sa se insanatoseasca(momentan nu vede)probabil ca v-a trebui sa o suporte el
nu prea mi se pare corect.....ma sfatuieste cineva..??
Cel mai recent răspuns: myl03 , utilizator 18:39, 25 August 2011
In mod normal, firma trebuia sa raporteze accidentul de munca la ITM, dar atunci s-ar fi facut cercetari si cine stie ce s-ar fi descoperit (ca nu s-au facut instructaje de protectia muncii, ca nu sunt fise de post intocmite, etc.). Daca tatal avea in fisa de post atributii de manevrare a utilajului, atunci ar fi el in culpa. Parerea mea e ca firma e vinovata, Poate negociati: nu raportati la ITM daca nu imputa pagubele.
nu avea in fisa postului nimic cu legatura la utilaj iar instructaje de protectia muncii s-au facut si tin minte ca erau trecute si articole de utilaj insa el nu lucreaza pe utilaj si ,aici poate gresesc, cred ca nu e suficient sa faci aceiasi instructie la toti angajatii si parca am gasit ceva pe net ca ar fi fost nevoie de o noua instructie in ziua cand s-a urcat pe utilaj(nu mai spun ca nu e calificat pt utilaj)
una peste alta dosarul de cercetare s-a facut(de responsabilul SSM al unitatii) si urmeaza sa fie dus la itm,vinovat fiind muncitorul binenteles-alte pagube nu exista

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de munca lotus25 lotus25 Daca in urma unui accident de munca in constructii a rezultat decesul unui om, care sunt repercursiunile asupra colegilor? Acesta (maistrul) a facut ... (vezi toată discuția)
Accident de munca -raspundere ssm rev3enge rev3enge Buna ziua. Am rugamintea sa ne ajutati cu urmatoarea speta...angajat al societatii cu fise SSm , PSI la zi, cu autorizatii, cursuri ok..exercita atributiile ... (vezi toată discuția)
Instructaj ssm. buna ziua. o institutie de stat a achizitionat ... hdanny hdanny Instructaj SSM. Buna ziua. O institutie numita \"X\" a achizitionat prin contract, servicii de reparatii si renovari la sediu ei de la o alta firma ... (vezi toată discuția)