avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare teren prin procura notariala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare teren prin procura notariala

Buna ziua,

Vreau sa cumpar un teren si sunt cateva probleme:

In cf este trecuta o suprafata (537 mp) dar in certificatul de urbanism este mentionat ca o parte din teren este afectat de strada. Strada exista de ceva vreme, nu trebuia modificata suprafata din cf sau mentionata strada?

Proprietarul este plecat din tara si a imputernicit o persoana pentru a face vanzarea. Pot sa apara probleme in viitor (proprietarul poate sa mai emita pretentii asupra terenului)?.

In cf apar doi propritari (sot si sotie). Poate fi vandut terenul de unul singur?

Multumesc
Buna ziua,
Daca proprietarii mentionati in CF sunt sot si sotie atunci contractul de vanzare cumparare trebuie semnat de amandoi sau fiecare sa dea mandat (procura notariala) unei persoane care sa vanda in locul lor.
Dumeavoastra puteti cumpara terenul in situatia in care se afla (de drept si de fapt) si ulterior sa faceti demersuri pentru clarificarea situatiei legate de partea de teren care a devenit strada. Dupa vanzare, cei doi fosti proprietari nu mai pot emite pretentii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mentiuni in cf alexandrer alexandrer Buna seara! Suntem interesati de un teren si in acest scop am cerut vanzatorului un extras CF de informare. In cuprinsul acestuia, la partea 1, descrierea ... (vezi toată discuția)
Promisiune de vanzare-cumparare lisav lisav Buna ziua, In anul 2007, mama mea a facut o promisiune de vanzare-cumparare ptr. o suprafata de teren intravilan, prin care se obliga sa incheie actul de ... (vezi toată discuția)
Decesul mandatantului lisav lisav Buna ziua, In anul 2007, mama mea a facut o promisiune de vanzare-cumparare ptr. o suprafata de teren intravilan, prin care se obliga sa incheie actul de ... (vezi toată discuția)