avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva de plata anterior si tva de recuperat acum
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva de plata anterior si tva de recuperat acum

buna ziua va rog putin ajutor:luna 6 am avut tva de plata pe care nu l-am platit ,luna aceasta am tva de recuperat ce fac in decontul 300 regularizez 4423-4424 si astfel se micsoreste soldul la tva de plata ? am voie sa fac asa sau acea suma ramane de platit si genereaza penalitati si vin si cu decont in care am de recuperat ?multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: hrincaionela , utilizator 13:01, 25 August 2011
Acea suma, corespunzatoare decontului de tva din luna iunie trebuie platita. Ea genereaza penalitati daca nu e platita la timp. Decontul pentru luna iulie se calculeaza normal, inchizandu-se cu acea suma de recuperat, pe care o veti recupera in lunile urmatoare.
Depuneti decont TVA cu optiune de rambursare urmand ca din suma de rambursat sa se compenseze TVA-ul neachitat si accesoriile aferente.Diferenta,daca este cazul,vi se va rambursa.Daca suma de rambursat nu acopera intreg debitul trebuie sa achitati diferenta.
va multumesc ,am inteles, oricum suma de recuperat este mult inferioara sumei de plata si in balanta dupa compensare imi va aparea 4423 cu soldul mai mic diferenta de la o luna la alta fiind acea suma de recuperat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decont tva gabi.b gabi.b In balanta de verificare am soldul contului 4423 tva de plata 2400 care provine de la o factura emisa in luna decembrie 2011 si soldul contului tva de ... (vezi toată discuția)
Tva platit desi era de recuperat Alexandru Arsu Alexandru Arsu Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema. Trebuie sa refac deconturile de TVA pentru perioada februarie-august. La decembrie 2013 avea de plata 3000 ... (vezi toată discuția)
Decizia de impunere in urma inspectiei fiscale kamy_nora kamy_nora Buna ziua, Am avut un control fiscal in urma caruia am primit o Decizie de Impunere cu un impozit pe profit suplimentar de 704 lei cu dobanzi de 196lei si ... (vezi toată discuția)