avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drum de acces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drum de acces

buna ziua.am un teren pe care vreau sa construiesc o casa,am ajuns la faza cu nomenclatura stradala.terenul e impartit in mai multe parcele,in dreapta sunt doua parcele,iar in stanga sunt trei parcele. pe mijloc s-a lasat de fiecare dintre cei care au parcele acolo un drum de acces(fiecare a lasat o cota parte din teren),pt care exista estras CF.drumul are o latime de 4m,iar lungimea este de circa 80m. intrebarea mea este daca acest drum este suficient de lat,pt ca cei de la primarie mi-ai zis ca nu o sa primesc autorizatie de constructie pt ca ar trebui sa fie de 8m.puteti sa-mi spuneti ceva despre acest aspect? va multumesc:)
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 04:49, 27 August 2011
este un drum privat,fiecare dintre cei care avem acolo parcele,am lasat toti o cota parte din propriul teren pt a avea drum de accesavem plan cadastral pe el,iar in vecinatate inca nu si-a construit nimeni
Solicitati un raspuns in scris din partea primariei cu motivare articol din legea cutare., pentru latime drum de acces privat..Solicitati certificat de urbanism in vederea construirii si vedeti ce scrie acolo.Fiind si incadastrat , primaria nu are cum sa schimbe planul cadastral, luandu-va fortato alta cota din teren.Asta ar insemna expropiere.ceeace nu este admisibil.In plus, chiar si in justitie , primaria ar pierde deoarece respectivul drum este privat si avand 4m corespunde necesitatilor respectivelor parcele ,vorbesc de acces pompieri, ambulante, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de urbanism - drum de servitute insuficient raluca1st raluca1st Buna ziua As avea nevoie de un sfat in problemele pe care le-am intampinat in incercarea de a obtine certificat de urbanism pentru un teren aflat in zona ... (vezi toată discuția)
Servitute teo55 teo55 buna ziua, Detin un teren intravilan cu destinatia teren constructii avand acces la strada pe un drum cu latimea de 3m, drum aflat in proprietatea mea. ... (vezi toată discuția)
Construcție de locuință - 7ml din axul drumului cain2k cain2k Bună seara, Dețin un teren ce are deschidere de 16 ml la drumul sătesc. Pe o laterală, există o parcelă, cotă indiviză 1/4, de 4m lățime (pe ... (vezi toată discuția)