avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... renunt pensie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

renunt pensie

buna ziua,as dori sa mi spuneti care ar fi procedura ptr a renunta la pensia de boala si reinceperea activitatii in campul muncii,trebuie spus acest lucru cu pensia atunci cand trebuie sa ma prezint la interviu? multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:02, 28 Septembrie 2011
Depinde de ce tip de pensie de boala beneficiati (daca va da sau nu dreptul sa lucrati si in ce conditii).
Indiferent de tipul acesteia trebuie anuntat angajatorul.
lalisa a scris:

buna ziua,as dori sa mi spuneti care ar fi procedura ptr a renunta la pensia de boala si reinceperea activitatii in campul muncii,trebuie spus acest lucru cu pensia atunci cand trebuie sa ma prezint la interviu? multumesc


Trebuie sa mergeti la Casa Judeteana de Pensii de care apartineti si sa depuneti o cerere de suspendare a platii pensiei , intrucat va angajati ... daca sunteti pensionar de gradul III de invaliditate , atunci aveti dreptul sa munciti 4 ore/zi fara sa renuntati la pensie.

multumesc frumos e gradul 2
In general, cei de gardul I si II nu mai au capacitate de munca ... inseamna ca trebuie sa mergeti la comisie si sa va retraga gradul de invaliditate, intrucat dvs aveti o decizie medicala de incadrare in gradul II de invaliditate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare pensie invaliditate. exista posibilitatea legala de ... Costea Mihai Costea Mihai Suspendare pensie invaliditate. Exista posibilitatea legala de a suspenda pensia de invaliditate pentru o perioada determinata ( angajare ) si ulterior ... (vezi toată discuția)
Pensie de munca in spania, pensie de invaliditate in romania casteliana casteliana Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Un pensionar in Romania pe caz de boala, gradul 2, incepand cu anul 2006, a lucrat in Spania, cu contract de ... (vezi toată discuția)
Pensie pe caz de boala nicolas25 nicolas25 Sunt pensionat pe caz de boala gr. 2 ( lucru ce nu-mi permite sa lucrez). Cum as putea lucra fara să-mi afecteze pensia si fara sa renunt la ea? Prin ... (vezi toată discuția)