avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... REINTEGRARE SALARIAT
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

REINTEGRARE SALARIAT

Buna ziua.Am urmatoarea situatie:in urma unei concedieri colective,o parte din salariati au actionat in instanta si au obtinut anularea deciziei de desfacere cim.Acum trebuie sa-i reintegram.
1.Ce acte trebuie incheiate?
2.Decizia de reintegrare se face de la ce data?CE trebuie sa contina obligatoriu?
3.Daca nu exista postul,el fiind desfiintat,pot face reintegrare pe altul similar?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:17, 30 August 2011
Prin decizie a angajatorului in temeiul hotariri judecatoresti definitive ii puteti reintegra efectiv in postul detinut anterior cu o data ulterioara solicitarii acestora. Puteti oferi si un post similar daca cei in cauza accepta si faceti si un act aditional la vechiul contract
1. Se emit decizii de reintegrare in functie.

2. Data reintegrarii este data incetarii c.i.m. , iar data emiterii deciziei poate fi data
comunicarii hotararii instantei de judecata sau data pronuntarii hotararii.
Motivarea in fapt a deciziei se va face in baza hotararii pronuntate de catre instanta de judecata .O astfel de decizie trebuie sa respecte intocmai hotararea judecatoreasca de reintegrare.

3. In principiu, nu este admisibila reintegrarea salariatului concediat nelegal intr-o functie similara, ci trebuie efectuata in aceeasi functie. Daca revenirea in aceeasi functie nu este posibila din motive obiective, cum ar desfiintarea postului, atunci cred ca se poate dispune reintegrarea pe un post similar aceluia desfiintat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere gabieru gabieru am fost concediat si am actionat institutia in instanta. daca voi castiga procesul ce se intampla: a) daca postul meu a fost ocupat b) daca postul a fost ... (vezi toată discuția)
Reinregrarea in munca tergiversata adrianciocoiu adrianciocoiu Mi s-a desfacut contractul individual de munca abuziv,am dat in judecata institutia, am cistigat,am facut cerere de reintegrare in baza hotaririi ... (vezi toată discuția)
Reintegrare salariat vicentiu69 vicentiu69 Buna ziua, Vreau sa va prezint o speta, cred eu interesanta si cred destul de rara in societatea noastra actuala. La nivelul unei intreprinderi s-a efectuat ... (vezi toată discuția)