avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reinregrarea in munca tergiversata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reinregrarea in munca tergiversata

Mi s-a desfacut contractul individual de munca abuziv,am dat in judecata institutia, am cistigat,am facut cerere de reintegrare in baza hotaririi definitive si executorii si totusi...nu ma reintegreaza pe motiv ca:
- unitatea de unde am fost dat afara sa reorganizat, la mijlocul procesului,denumirea functiei pe care eram angajat s-a modificat (dar are aceleasi atributiuni ca si cea veche);
- unitatea nu are post vacant conform pregatirii mele,aceasta nerezervidu-mi un post pina la terminarea procesului;
- sentinta este limitativa ,dupa parerea lor,in sensul ca nu s-a precizat faptul ca trebuie sa fiu angajat pe un post conformm pregatirii mele care ar putea avea alta titulatura;
Va rog sa ma sfatuiti ce pot face in aceasta situatie,in baza caror legi si articole,mentionind ca am depus cererea de reintegrare in data de 29.03.2012 si am primit o scrisoare din partea unitatii in data de 06.04.2012 prin care mi se spune ca nu se poate face angajarea deoarece am avut cuntract individual de munca cu unitatea anrterioara (noua unitate aparuta prin reorganizare avind obligatia legala sa preia toate problemele fostei unitaticonform O.U.G.82 din 2011)
Multumesc anticipat pentru ajutor!

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:23, 9 Aprilie 2012
Neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti definitive privind reintegrarea în muncă a unui salariat constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 1 an sau cu amendă, potrivt art.262 C.mun.

In practica judiciara s-a decis ca, nu există infracţiune dacă reintegrarea nu este posibilă întrucât postul a fost desfiinţat şi nu există nici posibilitatea încadrării pe un post similar.

Potrivit principiului de drept restitutio in integrum , rentegrarea dvs trebuia sa se faca pe postul detinut anterior concedierii ... Dacă revenirea în aceeaşi funcţie nu este posibilă din motive obiective, este posibila si reintegrarea pe un post similar aceluia detinut inainte de concediere.

Pentru neexecutare hotararii judecatoresti:
- puteti formula plangere penala , potrivit art.263 C.mun.
- puteti solicita sprijinul unui executor judecatoresc
- puteti formula o noua actiune in instanta , avand ca obiect obligatia de a face , potrivit Codului de procedura civila a art. 580 ind.2 - 580 ind.5
Ultima modificare: Luni, 9 Aprilie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reincadrare in munca iuly_cop69 iuly_cop69 exista infractiunea de refuzul reincadrarii dupa ce persoana a fost reincadrata in munca, pe baza unei hotarari judecatoresti si in ziua urmatoare i s-a ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii judecatoresti de reintegrare ContSters250888 ContSters250888 Buna ziua. Am si eu o intrebare: atunci cand un cetatean are o hotarare definitiva si executorie, reintegrarea se face pe acelas contract individual de munca ... (vezi toată discuția)
Reangajare sorinciobanu sorinciobanu hotararea judecatoreasca spune ca reangajarea se face pe postul detinut anterior concedierii(adica in Pitesti),dar la intalnirea cu angajatorul ,acesta vrea sa ... (vezi toată discuția)