Tocmai de aceea au formulat-o ca abrogare ne-explicita (fara a mentiona dispozitiile abrogate), pentru a nu leza principiul "specialia generalibus derogant".
Mi-am amintit sa raspund la problema cu Legea 31/1990:D La fel ca dna @Andreea Lisievici, art. 138 din Legea 71/2011 care de altfel priveste doar societatile comerciale deroga de la art. 230 citat mai sus.
parerea mea e ca in materie de de societati comerciale legea 31 devine dreptul comun
eumarian a scris
Mi-am amintit sa raspund la problema cu Legea 31/1990 La fel ca dna @Andreea Lisievici, art. 138 din Legea 71/2011 care de altfel priveste doar societatile comerciale deroga de la art. 230 citat mai sus.
Nu sunt de acord. Art. 138 este datorat faptului ca NCC nu reglementeaza exhaustiv societatile /profesionistii. Evident ca legile speciale raman in vigoare, insa aceasta prevedere nu poate fi decat coroborata cu prevederile art. 230 lit. bb) Lg 71/2011. Argumentul meu este unul de logica elementara - orice derogare trebuie sa fie expresa, si nu avem o astfel de prevedere expresa
~ final discuție ~