avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Forumul specialiştilor - index al ... Legislatie amplasarea unei stupine
Discuție deschisă în Forumul specialiştilor - index al legilor aplicabile unor cazuri din practica judiciară

Legislatie amplasarea unei stupine

As dori sa stiu care este distanta legala pana la care se poate amplasa o stupina fata de proprietatea vecina.
Exista si o limita a numarului de stupi care pot fi amplasati?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cri_secret_ina , utilizator 12:12, 5 Septembrie 2011
Legea nr. 266/2009 pentru modificarea si completarea art. 7 din Legea apiculturii nr. 89/1998 Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 482 din 13 iulie 2009 Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege. Articol unic Articolul 7 din Legea apiculturii nr. 89/1998, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 170 din 30 aprilie 1998, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
Alineatul 3) va avea urmatorul cuprins: "3) Amplasarea stupilor de albine pe terenurile detinute de apicultori, cu orice titlu, se face la o distanta de cel putin 5 m fata de caile ferate, drumurile publice sau hotarele proprietatilor din domeniul public sau domeniul privat, intravilan sau extravilan."
2. Dupa alineatul 3) se introduc doua noi alineate, alin.4) si 5), cu urmatorul cuprins: "4) Daca distanta fata de obiectivele prevazute la alin.3) este mai mica de 5 m, stupii de albine trebuie sa fie despartiti de acestea printr-un gard, zid, plasa ori alt obstacol prin care albinele sa nu poata patrunde in zbor, cu o inaltime minima de 2 m, masurata de la nivelul solului si care sa continue pe aceeasi linie inca 2 m dincolo de stupii amplasati la extremitatile stupinei. 5) Numarul familiilor de albine amplasate pe teren, conform obligatiilor prevazute la alin.3) si 4), nu este limitat."
Puteti sa consultati urmatoarele legi Legea 131/2010 pentru modificarea si completarea Legii apiculturii nr. 89/1998.
[ link extern ]
Va multumesc pt.raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Albine - distanta legala fata de casa vecinului pintea1971 pintea1971 buna ziua,o bunicuta a facut plingere la politie ca vecinul si-a pus albinele peste drum la circa 5-6m,a facut plingere la politie dar nimic ,doresc sa stiu la ... (vezi toată discuția)
Pozitionare stupina cristianx004 cristianx004 am un vecin care de 10 ani detine o stupina de 100 stupi amplasata in localitate.Impreuna cu 5 vecini am facut reclamatie la politie si sanatate publica pentru ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am in curtea mea? alanda alanda Locuiesc la curte, in mijlocul unei localitati. Am un copil alergic la intepaturi de insecte. De 10 ani il rog pe vecinul meu care detine un jur de 50 de stupi ... (vezi toată discuția)