avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Politica : '' Ne selectam clientii '' = ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Politica : '' Ne selectam clientii '' = Discriminare '' Legala '' ??

De mai mult timp am observat in reclamele unor firme ... in general
cluburi & restaurante o '' Politica '' >> afisarea unor texte de genul :
'' Club Privat Ne rezervam dreptul de a selecta Clientii ''
'' Acces pe baza de invitatie sau Card De Membru ''
Pana unde se poate .... '' intinde '' ... Sfantu Drept de Proprietate ???
Pe ce baza & criterii poate selecta un '' Carciumar '' de Fitze
clientela ?? Pe '' Culoarea ochilor '' > lungimea parului > valoarea & marca limuzinei cu care se prezinta in fata Clubului ??
Care este '' Granita '' intre selectie si Discriminare ??





Pornind de la exemplul dat cred ca este discriminare doar conform DEX-ului dar nu si conform legii.

DISCRIMINARE, discriminari, s. f. Actiunea de a discrimina si rezultatul ei. Deosebire, distingere efectuata intre mai multe elemente.
DISCRIMINA .A separa, a face deosebire, a face distinctie, a distinge.

Discriminarea este capacitatea sau abilitatea cognitiva si senzoriala de a vedea distinctii fine si de a percepe diferentele dintre obiecte, subiecte, concepte si modele.

Legea nr. 324/2006 defineste discriminarea ca fiind: "orice deosebire, excludere, restrictie sau preferinta, pe baza de rasa, nationalitate, etnie, limba, religie, categorie sociala, convingeri, sex, orientare sexuala, varsta, handicap, boala cronica necontagioasa, infectare HIV, apartenenta la o categorie defavorizata, precum si orice alt criteriu care are ca scop sau efect restrangerea, inlaturarea recunoasterii, folosintei sau exercitarii, in conditii de egalitate, a drepturilor omului si a libertatilor fundamentale sau a drepturilor recunoscute de lege, in domeniul politic, economic, social si cultural sau in orice alte domenii ale vietii publice."

Avand in vedere ca este un Club privat si nu public are dreptul sa isi selecteze clientii...bineinteles trebuiesc sa existe tiparite si afisate in exteriorul clubului conditiile pe baza carora se face selectia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de a-si selecta clientela Mihaela Enache Mihaela Enache Buna ziua, Cunoasteti cumva temeiul legal pentru detinatorii de restaurante de a-si selecta clientela? Ati intalnit cazuri? E de notorietate ca majoritatea ... (vezi toată discuția)
Discriminare ? BX BX Statutul civil, respectiv casatorit(a)/necasatorit(a) reprezinta criteriu de discriminare ? Adica daca se ofera/refuza avantaje in baza acestui statut se ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! este legal ca o discoteca sa permita accesul doar ... cat1000 cat1000 Buna ziua! Este legal ca o discoteca sa permita accesul doar studentilor, pe baza carnetului de student? Se poate considera discrimare? Exista vreo lege care ... (vezi toată discuția)