avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... dreptul de a-si selecta clientela
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

dreptul de a-si selecta clientela

Buna ziua,

Cunoasteti cumva temeiul legal pentru detinatorii de restaurante de a-si selecta clientela? Ati intalnit cazuri? E de notorietate ca majoritatea localurilor au un asemenea afis, dar care este temeiul legal?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:23, 20 Ianuarie 2012
Nu exista temei legal, cred au dreptul sa isi selecteze clientela atata timp cat criteriile nu sunt discriminatorii in sensul prevazut de lege.

[...] prin discriminare se întelege orice deosebire, excludere, restrictie sau preferinta, pe baza de rasa, nationalitate, etnie, limba, religie, categorie sociala, convingeri, gen, orientare sexuala, vârsta, dizabilitate, boala cronica necontagioasa, infectarea HIV ori apartenenta la o categorie defavorizata care are ca scop sau efect restrângerea ori înlaturarea recunoasterii, folosintei sau exercitarii, în conditii de egalitate, a drepturilor omului si a libertatilor fundamentale ori a drepturilor recunoscute de lege, în domeniul politic, economic, social si cultural sau în orice alte domenii ale vietii publice.

[ link extern ]

Nu stiu daca e varianta actualizata, insa mi se pare destul de cuprinzatoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Politica : '' ne selectam clientii '' = discriminare '' legala '' ?? ContSters205490 ContSters205490 De mai mult timp am observat in reclamele unor firme ... in general cluburi & restaurante o '' Politica '' >> afisarea ... (vezi toată discuția)
Discriminare ? BX BX Statutul civil, respectiv casatorit(a)/necasatorit(a) reprezinta criteriu de discriminare ? Adica daca se ofera/refuza avantaje in baza acestui statut se ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! este legal ca o discoteca sa permita accesul doar ... cat1000 cat1000 Buna ziua! Este legal ca o discoteca sa permita accesul doar studentilor, pe baza carnetului de student? Se poate considera discrimare? Exista vreo lege care ... (vezi toată discuția)