avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cuponiada - cadru legal
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cuponiada - cadru legal

Buna ziua,

As avea nevoie de cadrul legal pe baza caruia s-a efectuat asa-numita cuponiada din 1993 si 1996. In speta, eu eram plecat din Romania in anii respectivi, si as vrea sa stiu daca mi se cuveneau actiuni la firme, conform legii.

Exista un termen de prescriptie, probabil, insa sunt curios daca am ratat sansa sa devin multi-multi miliardar in lei :-))
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 08:52, 2 Septembrie 2011
Acele cupoane de care vorbiti, pentru ca nu le-ati depus la una din societatile comerciale din acea lunga lista, au fost alocate catre cele cinci sifuri. Interesati-va la ele cate actiuni ati primit si, pe ultimii trei ani, puteti ridica si ceva banuti ca dividende.
Multumesc, uite ca aud si vesti bune, nu numai dintr-alea ca am de dat bani, desi mai ca nu-mi vine sa cred ca ar putea fi posibil asa ceva.
In fine, ideea e ca aveam in mod cert dreptul sa iau, ca si orice alt cetatean roman, acele cupoane sau ce erau ele. Aveti idee unde as putea incepe cercetarile ?
Nu stiu din ce localitate sunteti. Incercati daca aveti un punct de lucru al unuia din sifuri(fostele fpp) in localitate sau in judetele vecine (sau dati un telefon)si vedeti ce actiuni aveti.
Acum sa nu va faceti prea mari sperante ca nu sunt multe.
Ultima modificare: Joi, 1 Septembrie 2011
george-neagu, moderator
Fiti sigur ca nu ma astept sa fie valori noyabile, am citit cate ceva pe net si vad ca este vorba de cateva sute de mii de lei vechi pe an.
Am sa contactez SIF-ul din regiunea mea, chiar ar fi surpriza anului ca ei sa aiba asemenea registre si sa poata gasi pe cineva care apare din neant dupa aproape 20 de ani si se intereseaza despre cateva cupoane. Insa repet situatia: nu eram in Romania nici in 1991, nici in 1995 cand inteleg ca a fost a doua cuponiada, nu am ridicat niciun cupon pe numele meu, nu am avut pe nimeni imputernicit sa faca acest lucru.

Am lecturat, distrandu-ma de situatie, niste articole care spuneau ca SIF-urile s-ar fi prevalat de o lege de pe vremea lui Ghoerghiu Dej, anuland beneficiile neincasate dupa 3 ani. Asa ceva mi se pare credibil, revenim cu picioarele pe pamantul patriei :-)
Asta cu pierderea dividendelor alocate celor in drept sa le primeasca si neridicate timp de trei ani e valabila la orice firma in Romania. Ele raman la dispozitia firmei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cupoane de privatizare nedepuse lauriancului lauriancului as vrea sa stiu daca este real raspunsul oferit altui utilizator........ cu precizarea ca eu sunt proprietarul cupoanelor,si acum le-am gasit in casa ... (vezi toată discuția)
Dividente sif2 moldova ContSters274286 ContSters274286 Buna seara,si va multumim ca existati.Problema mea este:sint cuponara la sif ,si sint plecata din tara de multi ani de aproximativ 14 ani.In acesti ani nu am ... (vezi toată discuția)
Locuiesc in spania si as vrea sa-mi vand actiunile. stefan ion1956 stefan ion1956 eu locuiesc in spania de 22 de ani si asi vrea sa imi iau dividentele de la SIF Oltenia si sa vand doua cupoane(almeu si al sotiei)cu ce pret se vind ... (vezi toată discuția)