avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Echiparea cu anvelope de iarna a autoturismelor
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Echiparea cu anvelope de iarna a autoturismelor

Buna ziua,

In legea 161/2011 privin aprobarea OG 5/2011,referitor la obligativitatea autoturismelor cu anvelope de iarna sau all season in perioada 1 noiembrie - 1 martie se spune ca va fi sanctionata "conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei, fara ca acesta sa fie dotat cu anvelope de iarna".
Din acesta formulare eu inteleg ca a conduce un autoturism neechipat cu anvelope de iarna in perioada 1 noiembrie-1 martie cind drumul nu este acoperit cu zapada,gheata sau polei nu constituie contraventie.
O intrebare ar fi daca judecata facuta de mine mai sus este corecta ?
A doua intrebare este daca acesta lege se aplica numai pe drumuri nationale,judetene (in afara localitatilor) sau si in interiorul localitatilor ?

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: sandry , utilizator 10:03, 1 Septembrie 2011
"Comisarul sef de politie, Lucian Dinita, director al Directiei Rutiere din cadrul Inspectoratului Rutier al Politiei Romane, a explicat, ca reprezinta „contraventie, conducerea autoturismului pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei, fara ca acesta sa fie dotat cu anvelope de iarna, nefacandu-se referire la o anumita perioada a anului”."
Ultima modificare: Joi, 1 Septembrie 2011
sandry, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anvelope de iarna stoicavioleta17 stoicavioleta17 sint pasibila de sanctiune si daca circul cu cauciucuri fara a fi de iarna chiar daca drumul nu este acoperit de polei sau zapada? (vezi toată discuția)
Cauciucuri de vara. dgrsj dgrsj Buna ziua:2 intrebari scurte va rog 1-am cauciucuri de vara-sunt amendat maine pe un drum cu zapada(de pilda Transfagarasan)? 2-am cauciucuri de vara-sunt ... (vezi toată discuția)
Amenda circulatie! ionutpiscot ionutpiscot buna seara,cine poate sa mi spuna si mie cum sta treaba cu anvelopele de iarna?daca nu e zapada se da amenda in cazul in care nu am pe masina anvelope de ... (vezi toată discuția)