avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... e necesara o adeverinta de la primarie pt elib CI?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

e necesara o adeverinta de la primarie pt elib CI?

cunosc pe cineva de la tara care incearca sa isi faca CI expirata din 2009. Primaria din comuna respeciva refuza din 2009 sa ii elibereze o adeverinta din care reiese k dumnealui chiar locuieste acolo, pt ca ar avea niste datorii neplatite la ei!
in primul rand chiar e necesara aceasta adeverinta?
si e normal si legal ca o Primarie sa te impiedice sa iti intocmesti un act de identitate? dumnealui risca o amende ff mare datorita Primariei!
imi poate raspunde cineva?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Claudiu Z , Contabil 18:58, 3 Septembrie 2011
1. Adeverinta de la primarie ca figureaza in registrul agricol este necesara pentru a face dovada adresei de domiciliu. La tara, de obicei nu exista acte prin care sa se dovedeasca domiciliul deoarece imobilele s-au transmis fara dezbaterea mostenirilor sau fara contract de vanzare cumparare. Daca persoana respectiva are un astfel de act cu atat mai bine. Aici aveti reglementarea expresa privind documentele care dovedesc domiciliul:
[ link extern ]
2. Eliberarea unei adeverinte de catre primarie este gratuita si nu se supune nici unei conditii prealabile daca persoana in cauza este indreptatita sa o primeasca. Ca sa faca dovada solicitarii sa transmita in scris cererea de eliberare a adeverintei ca figureaza in registrul agricol prin posta cu confirmare de primire. Atunci sunt obligati sa o inregistreze si pot fi trasi la raspundere de organele in drept daca nu se conformeaza. Primariile care vor plata datoriilor restante au ca solutie executarea silita in conditiile legii. Santajul acesta este un abuz.
Ultima modificare: Vineri, 2 Septembrie 2011
Claudiu Z, Contabil
Adeverinta de la primarie este necesara in lipsa unui act de proprietate pentru a face dovada de domiciliu.
Multumesc foarte mult, Domnule Conta!
Este exact ceea ce ma asteptam si chiar mai bine!
Am sa urmez sfatul dumneavoastra si sa-i recomand prietenului meu sa faca cererea in scris , cu confirmare de primire!
Si, multumesc si pt link, a fost de mare ajutor, acolo am gasit si un nr pt reclamatii- pt orice eventualitate! Domnilor de la primaria Merei, Jud Buzau, este nevoie sa le faca cineva o plangere pt a invata o lectie! L-au dat afara din primarie, spunand ca ASA E LEGEA! Sunt pur si simplu socata de abuzurile din Romania!
Eu locuiesc in Anglia de 6 ani si acolo mi-a fost mult mai usor sa imi fac anumite acte, decat in Romania! Aici totul merge pe baza de ADEVERINTE sau PROCURI! Practic, este nevoie la orice pas ca primarul sau seful de post sa 'adevereasca' pt tine k chiar locuiesti unde scrie pe titlu tau de proprietate sau esti cine pretinzi tu ca ai fii....din buletin! Actele tale, intocmite tot la ei, nu sunt de ajuns?! sau...trebuie sa faci o cerere in scris pt a ti-i se da o alta cerere...!!!!!
o tampenie totala!
Declar oficial, ca, Romania esti tara cu CEA MAI MARE BIROCRATIE DIN EUROPA!
Multumesc din nou pt ajutor!
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Septembrie 2011
cami_stl, utilizator
p.s. actul de proprietate exista dar pe numele tatalui decedat in urma cu 2 luni! exista implicatii? certif de deces al tatalui nu e ok?
si eu mi-am refacut CI de curand , expirata tot din 2009! Eu am domiciliul chiar in oras,mie nu mi-a cerut nimeni nici o adeverinta si nici amenda! :)))
si pe internet nu figureaza niciunde ca persoanele din zona rurala sa aduca acte in plus(adeverinte!) fata de cele de la oras, pt a isi reinnoi CI!
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Septembrie 2011
cami_stl, utilizator
Persoana in cauza poate fi in una din cele doua situatii:
1. Actul de identitate a expirat si nu au intervenit modificari legate de domiciliu. In acest caz trebuie sa depuna doar aceste acte:
[ link extern ]
2. Domiciliul actual nu mai corespunde cu cel din carte de identitate expirata. In situatia aceasta trebuie sa fie insotit de proprietar sau de mostenitorul imobilului rezultat dupa dezbaterea succesiunii cand depune aceste acte:
[ link extern ]
In cererea adresata in scris primariei sa specifice datele personale, ceea ce solicita, motivul si adresa unde doreste sa-i fie transmisa adeverinta. Daca ultimul aspect nu este precizat va trebui sa o ridice personal de sediul primariei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce acte imi trebuiesc pt. luarea in spatiu a unei persoane? valy_ungur valy_ungur [b] Buna seara ! Doresc sa o iau pe mama mea in spatiu dar nu stiu unde sa merg si ce acte imi trebuiesc.... Vreau sa-i schimb si buletinul cu noua ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu retromusculo retromusculo pot sa-mi schimb domiciliul la o adresa de la tara unde au locuit bunicii mei actualmente decedati daca am acordul tatalui meu care are un testament de la ... (vezi toată discuția)
Eliberare buletin la expirare - adeverinta de la primarie Lily88 Lily88 Buna ziua! As dori sa va intreb,in ceea ce priveste eliberarea buletinului,la ghiseu nu au avut amabilitatea de a ma informa,trebuie sa schimb buletinul,expira ... (vezi toată discuția)