avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... schimbare declaratie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

schimbare declaratie

Acccident cu tamponari usoare, alcoolemie 1.3% in sange fara sa fie testat cu aparatul etilotest, isi schimba declaratia dupa doua saptamani ca nu a fost dansul la volan iar martorii isi schimba si ei declaratia.Dosarul este inca la politie. Ce se poate intampla?
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 23:34, 2 Septembrie 2011
daca martorii au minti - marturie mincinoasa si posibila instigare.

care este motivul pentru care martorii au declarat un lucru atunci si apoi si-au schimbat pozitia cu 180 grd? nu este ceva normal si posibil ca politia sa se fi autosesizat ptr infractiunea de marturie mincinoasa.
au fost speriati martorii din cauza accidentului mai ales ca majoritatea au consumat bauturi alcoolice, iar acuma au spus ca nu era dansul la volan ci un altul
complicata treaba insa daca martorii vor sustine ca erau bauti peste limita normala si nu mai stiau cine conduce (greu de crezut dar posibil) ramine doar sa sperati ca si procurorul va fi convins de aceste noi declaratii.
petrul avocatul dvs este bine sa insiste pe lipsa de credibilitate a martorilor cu o singura exceptie - sa nu existe martori care sa fi vazut cine s-a urcat la volan in momentul plecarii.
Exista careva din ei care sa-si asume vina ca a fost el la volan? Daca da atunci toti vor putea fi acuzati de marturie mincinoasa si daca altul a condus masina in momentul accidentuli si nu a avut acordul proprietarului atunci va fi bun de plata pt daunele provocate. Imi este greu sa cred ca va fi unul din ei atat de fraier incat sa se lege la cap fara sa-l doara. Nu cred ca politia va accepta varianta lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal pentru alcool - martori in instanta, utilitate ContSters68065 ContSters68065 Buna! Pe scurt: oprit de pol. rutiera in trafic, alcooltest 1.54 la mie, spital-recoltare, dosar penal. La spital pol. a chemat telefonic un taximetrist, ... (vezi toată discuția)
Mărturie mincinoasă, inducerea organelor în eroare și instigare la mărturie mincinoasă!!! bună ziua! problema mea sună cam așa.. in 2016 eram cu un ... Andrei19955 Andrei19955 Bună ziua! Problema mea sună cam așa.. In 2016 eram cu un prieten pompier în mașina (mașina lui),el era băut, poliția ia făcut semn să oprească iar ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! in primul rând vreau să menționez că sunt la ... Andrei19955 Andrei19955 Bună ziua! In primul rând vreau să menționez că sunt la prima abatere! Sunt acuzat de instigare la fals în declarații, inducerea organelor în eroare ... (vezi toată discuția)